Na de klinkende overwinning twee weken gelden op Colijnsplaatse Boys moest S.K.N.W.K. 1 vandaag bij de andere degradant op bezoek in Achthuizen. Namelijk het plaatselijke F.I.O.S. (Fier In Ons Streven) was de tegenstander deze middag van de blauw/zwarten.

Zaak is vooral het koppie er bij te houden en gewoon doen waar we goed in zijn, voetballen. Op een dramatisch slecht veld met veel te hoog gras probeerde S.K.N.W.K. gelijk vanaf het beginsignaal de druk er op te houden. Maar ook mede door het veld was het allemaal net te slordig om tot grote kansen te komen.

Tot dat linksback Stijn Dooge vanaf links naar binnen kwam en de bal keurig in de verre hoek schoot, 0-1. De thuisploeg probeerde met vele overtredingen S.K.N.W.K. van het doel te houden en dat lukte tot de rust aardig. Nog een goede kans voor de rust was er voor Remco v/d Berge, maar de goede  harde voorzet van Tim de Looze wist Remco met z’n rechterbeen niet in het verlaten doel te krijgen.

En omdat ook een kopbal uit een corner op miraculeuze wijze uit het doel werd gehouden, gingen we rusten met een minimala marge, 0-1.

Al snel na rust scoorde S.K.N.W.K. de 0-2, maar de ‘assistent’ van F.I.O.S. had waarschijnlijk een vuiltje in zijn oog en zodoende werd deze treffer om onbegrijpelijke reden afgekeurd. Blijkbaar had de Nieuwerkerkse ploeg gesterkt, want snel daarna was het wel raak. Rick Dalebout, die in de 2e helft was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Bas van Dijke, ging goed door op de achterlijn en zijn voorzet bereikte Dominique Prins. Hij schoot de bal zeer beheerst in de hoek, 0-2

En toen kon je eigenlijk ook wel zeggen dat gaat niet meer fout. S.K.N.W.K. ging steeds beter spelen en de kansen volgden zich snel achter elkaar op. Zeker toen de aanvoerder van F.I.O.S. na z’n tweede gele kaart kon vertrekken.

De 0-3 stond al snel op het bord toen Tim de Looze een ragfijne voorzet van Remco v/d Berge goed binnen werkte. Doorgaan was de boodschap van de trainers, want je weet uiteindelijk nooit hoe belangrijk het doelsaldo nog kan zijn……

Een kwartier voor tijd strafte Remco v/d Berge een misser af bij de thuisclub en stond het 0-4.

Vijf minuten voor tijd werd er voor de laatste keer gescoord toen Remco na een goede loopactie de steekbal van Tim de Looze in 1 keer in de lange hoek schoot, 0-5.

Toen na de wedstrijd bekend werd dat de topper tussen Duiveland 1 en Bevelanders gelijk was geëindigd (eindstand 1-1) kwam al snel het besef dat de de eerste plaats weer in bezit was. De komende twee thuiswedstrijden op sportpark Het Springer, tegen respectievelijk W.F.B. 1 en S.N.S. 1 (dat na vandaag ook is gedegragadeerd naar de 5e klas) kan er een goede stap worden gezet naar iets heel moois voor S.K.N.W.K.

Maar laten we het maar gewoon wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken hoe het zich dit allemaal uitvouwt in deze zeer vermakelijke 4e klas C.

1 reactie op "Na 3e overwinning op een rij staat S.K.N.W.K. 1 in eens weer aan kop van vierde klas C"

1. Endrik | 07-04-2024 at 17:41 |

Mooi verslag en goede prestatie ga zo door mannen en laat heel Nieuwerkerk en oud Nieuwerkerk trots op jullie zijn 👍👍