Vierde overwinning op een rij voor S.K.N.W.K. 1 (2-0 tegen W.F.B. 1)

Vandaag stond 1 van de 3 opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Vanmiddag was W.F.B. 1 uit Ouddorp de tegenstander op ons zonnige sportpark Het Springer. De grote vraag is/was, kan S.K.N.W.K. 1 de goede lijn van de laatste wedstrijden doorzetten en op koers blijven voor een prachtig resultaat in deze toch wel krankzinnige competitie…….

Nadat Pupil van de Week Sophie Deurloo  de aftrap had verricht en het goede voorbeeld had gegeven aan de spelers van het 1e door haar doelpunt te scoren kon worden begonnen aan de 1e van nog 4 te spelen finales voor de blauw/zwarten. Vanaf de aftrap trok W.F.B. 1 zich massaal terug en S.K.N.W.K. had dan ook veel balbezit in de eerste helft. Tot  veel kansen leidde dat in eerste instantie niet, omdat het allemaal wat te traag ging bij de thuisclub en te veel balletjes breed i.p.v. voorwaarts werden gespeeld.

Zodoende kond onze tegenstander de Nieuwerkerkse-aanvallen makkelijk pareren. Maar rond de 35e minuut was er een splijtende pass van Tim v/d Cingel op de diepgaande Dominique Prins. Die was net iets eerder bij de bal was dan de doelman en zag zijn lobje in het verlaten doel verdwijnen, 1-0.

De thuisploeg bleef veel aan de bal en vijf minuten voor rust werd de score zelfs verdubbeld toen Remco v/d Berge vanaf rechts naar binnen kwam en de bal schitterend in de verre hoek draaide achter de kansloze doelman, 2-0. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft was W.F.B. wel wat meer aan de bal, maar gevaarlijk werden ze eigenlijk zelden. Dit in tegenstelling tot S.K.N.W.K. dat een aantal keren dichtbij de 3-0 was. Eerst stuitte Remco v/d Berge na een prima pass van Dominique Prins op de keeper. Wat later was onze clubtopscorer Tim de Looze na een goede voorzet van Remco v/d Berge die de bal tegen de doelman aan schoot.

Remco v/d Berge kreeg na een prima actie nog een goede mogelijkheid op zijn 2e treffer van de middag (en de 3e Nieuwerkerse treffer). Echter nadat hij alleen door kon gaan op de doelman van de gasten was het de in buitenspel positie staande Thomas Folmer die de bal beroerde i.p.v. dat hij Remco door liet gaan op de keeper.

Een kwartier voor tijd werden de gasten dan toch echt nog twee keer gevaarlijk. Eerst liep een scrimmage goed af voor S.K.N.W.K. en even later redde onze ‘goallie’ Daan v/d Cingel met de voet op een inzet van dichtbij.

Dat is het risico als je zelf verzuimt het duel in het slot te gooien.

Even later kreeg invaller Karl Hanse nog een  goede kans op een 3e Nieuwerkerkse treffer toen hij alleen voor de keeper kwam, maar hij wachtte net te lang met schieten.

Even later floot de prima leidende scheidsrechter Akdikan voor het einde van de wedstrijd en kon S.K.N.W.K. weer drie punten bij schrijven. En dat is de vierde wedstrijd op een rij. En ook al vier duels ‘de nul’ achterin. Nog een pluimpje voor onze nieuwkomer, Rouël Bisschop, die opnieuw een zeer puike wedstrijd speelde op het middenveld. Hij brengt heel veel rust in de ploeg en staat ook verdedigend prima zijn mannetje. Echt een prima aanwinst voor onze 1e selectie !!

Met inmiddels nog drie wedstrijden te gaan staan de blauw/zwarten nog steeds aan kop van de vierde klasse C. Ze hebben één puntje voor op Duiveland dat zoals het er nu naar uitziet de grootste concurrent is voor de titel. Echter achter dit tweetal staan W.I.K. ’57 (met 3 punten minder) en ook Bevelanders (na vandaag 5 punten achterstand) nog op de loer…. Op een vijfde plaats staat dan nog Z.S.C. ’62 met inmiddels 6 punten achterstand (zij zijn zaterdag 11 mei a.s. nog te gast op Het Springer).

Kom op mannen !! Nog drie wedstrijden de beuk erin en dan maar afwachten hoe dit allemaal gaat aflopen. Maar één ding is zeker, S.K.N.W.K. staat op pole-position !!!!!!