S.K.N.W.K. 3 – FC De Westhoek ’20 3; Harde noten gekraakt, richting de uitwedstrijd tegen SKNWK (wedstrijdverslag FC De Westhoek ’20)

Bron: https://www.fcdewesthoek.nl/

Nadat, we vorige week wat personele probleempjes hadden gehad, met de laagste opkomst op de training sinds jaren en er de laatste tijd ook nogal eens een wedstrijdje door personele problemen verschoven moest worden, hebben we de afgelopen week de koppen even bij elkaar moeten steken, om de neuzen (nee niet die uit 020 jongens), weer allemaal dezelfde kant op te krijgen! Na goede gesprekken, waarbij het er behoorlijk hard en fel aan toe ging en er behoorlijk wat harde noten gekraakt werden, beloofde iedereen natuurlijk beterschap en dat resulteerde direct tot 17 man op de eerstvolgende training, zelfs mensen die na hun werk nog aansloten! Fijn dat het zo werd opgepakt. Iedereen besefte weer waar het daadwerkelijk om ging en dat is natuurlijk, om samen datgene te doen wat juist zo leuk is, namelijk het spelletje op zich en hier samen wat leuks van maken en van te genieten met zijn allen, zowel tijdens wedstrijden / trainingen als ervoor en erna!

Kijk ik had hier ook kunnen zeggen, het gaat om de winst en het mooie voetbal, maar gezien de stand op de ranglijst en de af en toe onthutsende uitslagen, behoeft dit volgens mij geen nadere uitleg

Maar dit was nog niet alles, het werd nog gekker deze week. Iedereen zag namelijk de ernst van de situatie in en voor de uitwedstrijd tegen SKNWK 3, bleven de aanmeldingen van spelers, die heel graag onderdeel wilden zijn van deze goed geoliede machine zich maar opeenstapelen! We zouden wel met 19 eigen spelers richting Nieuwerkerk kunnen gaan vertrekken, maar hoe moet je dat nu weer gaan managen! Komt iedereen dan wel aan spelen toe, is de bank daar wel groot genoeg, om alle wissels kwijt te kunnen. Hoe moet het met het vervoer ernaartoe. Hebben we dan wel genoeg tenues, zou er wel een envelop zijn die groot genoeg is voor de “5 euro’s op je muil” in te kunnen bewaren en ga zo maar door, zo eenvoudig was dit allemaal nog niet!

Maar goed het werd nog gekker, het tweede werd ook nog eens afgelast! En we zijn dit seizoen al meerdere malen geholpen door jongens uit het tweede en jongens van onder de 17. Onze eigen spelers beseften heel goed dat de jongens van onder de 17 en die van het tweede nu niet zouden kunnen ballen en begrepen de boodschap! Zij hebben ons zo goed geholpen dit jaar, wij offeren ons op en gaan gewoon werken, toch naar de meubelboulevard, draaien een storingsdienstje, of doen net of we niet helemaal fit zijn, of moeten ineens thuis klussen, boeken een weekje bij op vakantie en ga zo maar door! Zelfs onze Nestor / Godfather / Aartsvader van het team “B” zei; oké dan ben ik er deze keer ook niet. Zodat ook die van het 2de en die van onder de 17 deze keer ook weer gewoon mee zouden kunnen doen! Ik zeg chapeau boys, mijn complimenten. Zo zie je waartoe een keertje de (dikke) koppen bij elkaar steken, al niet toe kan leiden.

Ik denk trouwens dat jongens die op de laatste training aanwezig waren en die de kop van dit artikel lazen, dit gelijk associeerden met die keer dat er 1 keihard een bal in zijn noten gespeeld kreeg, maar goed dit doet verder niet ter zake

Het voorgaande verhaal over “Harde Noten gekraakt” resulteerde dus weer in een waar vreemdelingenlegioen, waarmee we ditmaal op pad zouden gaan! Naast de spelers van het 2de, Kevin Smeerpijp, Rik v. W. en Daan waar kommie van-Daan Daan, (ja ik kan hier natuurlijk niet gaan zeggen hoe het daadwerkelijk allemaal zit, want deze verslagen worden tot in alle uithoeken van de wereld gelezen en iedereen leest dus mee.) gingen ook de boys van onder de 17, Keano, Quinten, Jason S. en Japssserrrr, ditmaal met ons mee op pad! Hiervoor trouwens weer ontzettend bedankt allemaal!

We gingen dus toch weer met 16 man weg en daar kwam op het laatste nog een 17 de bij! Koss was thuis een schutting aan het zetten, maar toen Brenda hem gewoon normaal vroeg, “Eeeuhh Arjan” (ja zo schijnt die dikkop te heten) “staat die schutting nu een beetje scheef”, toen zei hij, “Ja dan zet je hem toch lekker zaelluuuufff ” en vertrok met zijn tas richting sportpark “Van Zuipen”! Ja ze noemen hem niet voor niets dunnen dikkop natuurlijk en dat is dus niet alleen omdat zijn kop er zo dik uit ziet!

Toen we aankwamen bij SKNWK, bleek dat ze daar al aardig zenuwachtig waren geworden, omdat wij natuurlijk de speelronde daarvoor alweer 3 punten hadden binnengehaald! Op de site stond dat we op veld 1 zouden spelen, maar ze wisten niet hoe snel ze dit moesten veranderen naar het ku(ns)t gras-veld!

Wij begrepen dit wel, want met een achterstand van maar een kleine 30 punten op hun, voelden zij onze hete adam natuurlijk al in hun nek, dus namen zij het zekere voor het onzekere! Zij weten ook wel, Dat wij het beste voetbal spelen op een echte grasmat, gewoon zoals voetbal bedoeld is! Wij nog serieus gevraagd of het toch op veld 1 mocht, maar nee hoor, ze zouden er gewoon alles aan gaan doen om ons uit ons spel te halen en dat begon dus al op deze manier!

1 ste helft !

De wedstrijd begon en de eerste helft ging redelijk gelijk op met kansen over en weer! Waar Rik aan de ene kant af en toe reddend op moest treden en zich soms tot het uiterste moest strekken om te zorgen dat we niet op achterstand kwamen, was dit aan de andere kant ook het geval ! Met 2 schot kansen voor Schaapie van in de 16 meter, waar hij bij de ene net niet meer goed uitkwam en hem alleen nog maar met zijn punt door kon tikken. En ook volgens mij ook nog een goede corner door Jaappie gegeven, die hij volgens mij naast of over kopte en wat dus ook allemaal geen doelpunten opleverden! Daarnaast nog een kans van Quinten, vanaf de rechter kant, maar ook die bal verdween rechts naast het doel!

Halverwege de 1 ste helft, kon Rik een bal laag bij de grond met een uiterste reflex nog uit de linker beneden hoek tikken! Na 25 minuten riep Upe nog naar de bank, “Jaal zet dat nu eens goed joh hier op rechts” Waarop Jalovic terugriep, “Ja maar dat hoorde ik jullie 10 minuten terug ook al overleggen in het veld”. ”Ja maar er klopt nog steeds geen K.t van”, riep Upe ! Misschien toch de volgende keer in de kleedkamer al uitleggen, wat voor soort systeem we gaan spelen, zodat ook iedereen ervan op de hoogte is! Ja ons team beheerst zoveel verschillende soorten systemen, het moet dan natuurlijk wel duidelijk zijn voor iedereen, weke variant we gaan spelen. We speelden nu 1-5-4-1, alleen er waren jammer genoeg maar 5 spelers die hiervan op de hoogte waren . Smeerpijp had nog 2 schoten van afstand en ook nog een vrije trap op een metertje of 22 van het doel en ook Upe had nog een schot. En dit keer geen Upe Pupe schot, maar gewoon een normaal schot, maar al deze kansen gingen ook over, naast of werden door de keeper gepareerd!

Verder was onze vlagger Kevin v/d Wekken (hij is geblesseerd, maar ging toch mee om te vlaggen, wat wij weer enorm waardeerden. Misschien dit ook nog eens een keertje aan het 1 ste uitleggen, dat het zo dus ook kan) nog een aantal keren scherp met het voor buitenspel vlaggen, waardoor er ook nog een doelpunt van hen werd afgekeurd!

Nog een opmerkelijk momentje tijdens deze 1 ste helft. Er kwam nog een bal richting onze dug-out vliegen en Koss die ook op de bank zat, nam hem in 1 keer volley om hem terug te knallen en het schoot gelijk in zijn hammen, zoals hij dat noemt. Hij zei er iets achteraan wat ik hier maar niet neer zet en riep “ja hoor geblesseerd”. Waarop Dunnen Dave riep, “Snel een wissel voor de wissel alsjeblieft!” zowel op de bank als in het veld hilariteit alom in elk geval. En zo zie je maar je denkt 17 man, veel te veel joh, maar aan het eind van de wedstrijd, hadden we 7 geblesseerden, Upe, Schaapie, Cees, Quinten, Japsssserrrr, Jarno en Keanoooo!

De tegenstander speelde trouwens de gehele wedstrijd hun fysieke spelletje, ja zij moeten het niet van goed voetbal hebben, zoals dit bij ons het geval is! Eerst de man een flinke beuk geven en dan de bal. Schaapie werd ook nog een keer getorpedeerd en wilde tekeergaan, maar bedacht zich gelijk. Toen hij zag dat de scheids een geel shirt aan had, wist hij dat dit bij voorbaat een kansloze missie zou zijn! De scheids liep al 2 minuten met zijn fluitje in zijn mond en het leek er steeds op dat hij ging blazen voor de rust. Maar waar wij al bang voor waren gebeurde toch nog, hij liet natuurlijk weer door spelen, zodat zij nog net voor rust de zwaar onverdiende 1-0 konden binnen schieten! Op dat moment klonk er een donderslag van boven en niet veel later een flits, even dachten we dat onze lieveheer het hier ook niet mee eens was, maar het bleek uiteindelijk toch gewoon een onweersbui te zijn, die inmiddels was begonnen! Ja en nu floot hij wel direct voor de rust, misschien toch net wat te laat, maar goed het was niet anders.

2 de helft !

We kwamen het veld weer op en het donderde en flitste nog een beetje! Het leek erop dat het op een akkoordje zou worden gegooid en dat we konden gaan douchen en afpilzen. Over en weer werd er met kratten bier en eindstanden gesmeten, maar we konden het toch niet echt eens worden. Oké dan voetballen we er gewoon voor en kijken we wel wat die onweersbui gaat doen! Al vrij snel na het begin 2 de helft ging Upe er af, Blessaa zeggen ze dan. Verder was de 2 de helft een beetje hetzelfde beeld als de eerste helft. Wij zoals elke week natuurlijk weer het veel verzorgdere veldspel en dit leidde weer tot kansen. Maar ook zij kregen weer kansen. Rik redde meerdere keren op miraculeuze wijze, hij duwde nog een keer met zijn hand de bal via de paal eruit en kon hem in tweede instantie oppakken!

Maar ook wij klopten aan de deur zoals dat zo mooi heet. De afstanden tussen de linies werden groter naarmate de wedstrijd vorderde en daardoor kwam er dus meer ruimte te liggen, vooral op het middenveld, waar nog maar 2 man liepen i.p.v. 4 !  Na een aanval van ons die in eerste instantie werd afgeslagen, probeerden zij uit te verdedigen, maar Jalovic onderschepte de bal op een meter of 20 van de goal met een sliding en wist deze zo bij Schaapie te krijgen die nog in de 16 stond! Deze liep nog 3 meter door, totdat hij helemaal op de achterlijn kwam te staan en de hoek vrijwel onmogelijk leek om te kunnen scoren. Maar waar het in de 1 ste helft met veel makkelijkere lijkende kansen niet lukte, lukte dit nu wel. Hij schoot de bal vanaf de achterlijn toch voorbij de keeper en het stond 1-1. Yes loon naar werken, nu op naar meer!

Vlak daarna begonnen zij beetje te mopperen en wij kwamen vaker in de buurt van hun doel. Verschillende spelers van ons begonnen te roepen “Ze weten het niet meer”, “Ze snappen er geen k.t meer van”. Hierdoor begonnen ze nog meer op elkaar te zeiken, ik zeg opzet geslaagd. We hadden daarna echt recht op meer! Smeerpijp raakte nog met een schot de onderkant van de lat de binnenkant van de paal en daarna ging de bal via de keeper naast! Hierna ging het spel golvend op en neer en bij een aanval van hun waarbij Jalovic heel even laatste man stond, omdat Cees die deze wedstrijd solide achterin speelde, even was doorgestapt op het middenveld, stapte Jalovic en zette de speler buitenspel, tenminste dat dacht hij. Alleen keek hij schuin achter zich en daar stond Koss nog. Hij riep “Koss wel opletten he” en Koss zei “Jaaaahh Johhhhh”, maar wat Koss dan eigenlijk bedoeld is : Loap toch nie so te seeeke joh kloasssszak ! ! ! ! ! ! Overigens die gozer had hem er wel in geschoten, maar omdat Kevin v/d wekken stoïcijns met zijn vlag naar boven stond (ja er staat zijn vlag jongens) , ging het doelpunt niet door! Mazzel, al zou Kevin na de wedstrijd zeggen dat alle 16 keren dat tie voor buitenspel had gevlagd, allemaal terecht waren.

Maar goed het kon dus nog steeds en dat betaalde zich dan ook direct uit in echt werkelijk waar een schitterde aanval van onze kant. Rik gooit Cees aan, die tikte naar Japssserrr, Japsssserrrr naar Keanooo en deze wist Jason te vinden, via Jarno weer door naar Roy – uutschuufpootte, even terug naar Erik, die omspeelde handig zijn directe tegenstander en gaf de lange bal op Dunnen Dave, Dunnen Dave legde hem gelijk op Daan waar kommie van-Daan Daan, maar helaas die werd neer gelegd op randje 16. (Trouwens geen idee of we ooit zo’n aanval hebben gehad in de laatste 6 jaar, maar goed dit weet toch niemand, want zij waren er niet bij)

Uit de toegekende vrije trap schoot Smeerpijp de bal net naast. Daarna SKNWK weer in de aanval en de bal werd ons 16 meter ingespeeld, hier ontstond een kans uit en de bal dreigde onze doellijn te passeren, maar hij werd nog door iemand van de doellijn gegleden. Hierop ontstond een soort scrimmage achtige situatie, waarin Rik de bal uiteindelijk duidelijk klemvast had, maar daaropvolgend haast in 2en werd geschopt in het 5 meter gebied! Rik kermde het uit van de pijn en tegelijkertijd verdween de bal toch achter hem in onze touwen! Wij protesteren bij de scheids, over het aanvallen van de Keeper in het 5 meter gebied en ja waar is dat gebied dan wel voor en je kent het allemaal wel. Maar goed het mocht niet baten, de scheidsrechter kende de goal gewoon toe.

JA ALS JE ZO MOET WINNEN ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Daarna hadden wij nog 1 aanval via Daan waar kommie van-Daan Daan, waarbij hij nog een half veld moest afleggen, voor hij in de vijandelijke 16 verscheen. Maar ook dit schot ging net naast. De laatste aanval was voor onze tegenstander. Het werd een afgeslagen voorzet, doordat de bal via de rug van een speler van ons, toch op randje 16, bij een medespeler van hen belandde en deze uiteindelijk toch nog een schot wist te produceren. Maar ook dat schot werd door Rik gekeerd en de eindstand van 2-1 stond dus op het bord. Het was helaas niet anders, we hadden ons best gedaan, maar het mocht niet baten. Daarna nog effe gezellig wat gedronken met zijn allen in de kleedkamer en nog wat in hun kantine! Nog wat liedjes gezongen, wat daar niet door iedereen op prijs werd gesteld. Nog wat gepraat en klein beetje bedonderd gedaan en toen weer richting de thuishaven van FC de Westhoek gereden! Ooo ja en Upe, wederom weer bedankt voor je BVO-tjes, ik bedoel je moet het toch elke uitwedstrijd maar weer willen doen! Nou op naar de volgende wedstrijd, waarbij we dan misschien weer een heel ander team kunnen verwachten, in de jacht op weer 3 punten!

Bedankt allemaal weer voor jullie aanwezigheid, inzet en gezelligheid en tot de volgende ! ! ! ! ! ! ! ! !

PS, deze is nog voor H. Scouten. Als er namen in dit stuk voorkomen, die verdacht veel op namen uit jouw selectie lijken, dit zijn niet dezelfde spelers hoor Henk! Dit is gewoon puur toeval, alleen de namen lijken op elkaar, meer niet

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 3 – FC De Westhoek ’20 3; Harde noten gekraakt, richting de uitwedstrijd tegen SKNWK (wedstrijdverslag FC De Westhoek ’20)"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.