Na een paar vrije zaterdagen stond dan eindelijk de zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen Z.S.C. ’62 1 uit Scharendijke. S.K.N.W.K. moet in de twee resterende wedstrijden een punt voorsprong verdedigen  ten opzichte van de buren uit Oosterland. Zonder de geblesseerde Stijn Dooge begonnen de blauw/zwarten prima aan de wedstrijd. Het balletje ging lekker rond op het hoofdveld van sportpark Het Springer in Nieuwerkerk en Z.S.C. ’62 1  kwam er in het eerste kwart niet aan te pas.

Het was dan ook totaal niet vreemd dat de score geopend werd door de Nieuwerkerkers. Uit een hoekschop van Dominique prins was het Rouël Bisschop, die na de winterstop is aangesloten bij onze club en zich dusdanig heeft aangepast dat hij al niet meer is weg te denken uit de basis 11 🙂 , die het meest attent was. Hij schoot de bal keihard in het dak van het doel, 1-0 en dat was een enorme opsteker voor de thuisploeg.

Halverwege de eerste helft werd het van S.K.N.W.K.-zijde allemaal wat rommeliger en zodoende kon Z.S.C. ’62 wat in de wedstrijd komen. Tot kansen kwam de ploeg uit scharendijke overigens niet. Al kwamen ze vijf minuten voor rust bijna op gelijke hoogte uit een vrije trap net buiten de zestien. Maar de attente Daan vd Cingel redde formidabel uit de goed ingeschoten vrije trap. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong….

De tweede helft werd het eigenlijk alleen maar rommeliger, maar dat kwam voor S.K.N.W.K. eigenlijk niet zo eens slecht uit. Z.S.C. ’62 probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten, maar de uitstekend georganiseerde verdediging met de voor deze laatste wedstrijden teruggekeerde René Verschoor stond als een huis en gaf totaal niks weg.

Na een grove charge op Remco v/d Berge kon de laatste man van Z.S.C. terecht en voortijdig inrukken na zijn tweede gele kaart. Zo werd het voor de gasten eigenlijk vrijwel onmogelijk om nog gevaarlijk te worden.  Aan de andere kant viel in blessuretijd pas de echte beslissing. Na een pittige overtreding op Dominique Prins (die overigens onbegrijpelijk niet bestraft werd met een kaart) op randje van ‘de zestien’ was het absolute uitblinker Rouël Bisschop die vanaf de stip de 2-0 binnenschoot en zodoende de drie punten veilig stelde voor de ploeg van trainer/coach Johan Sulkers.

Met nog 1 wedstrijd  te gaan en 1 punt voorsprong op Duiveland is het kampioenschap voor S.K.N.W.K. heel dichtbij gekomen. Volgende week in de laatste wedstrijd uit bij Brouwershaven 1 moet het dan echt gaan gebeuren. Naar verwachting zal een grote schare blauw/zwarte supporters zich naar ‘Brouw’ begeven om S.K.N.W.K. met toeters en bellen te ondersteunen  in deze alles beslissende pot. Willen we niet afhankelijk zijn van Duiveland zullen onze mannen zelf de volle buit moeten pakken.

Vanaf 14:30 uur zullen we getuige zijn of S.K.N.W.K. de titel binnen zal gaan slepen in deze knotsgekke competitie.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 neemt revanche op Z.S.C. ’62 1 en staat op pole-position voor de titel in de 4e klas C"

1. Kees Stoutjesdijk | 12-05-2024 at 11:11 |

ZSC is een keiharde fysike ploeg met een harde tekkel op Remco en later op Dominiqe Prins binnen de zestien wat een penalty opleverde maar geen gele kaart.En de speler die Remco vloerde kreeg rood.Maar zaterdag tegen Brouwershaven.Ik meen dat ze thuis met 1-0 gewonnen hebben.Dus succes mannen.