4e klas C: Prima eerste periode en absoluut perfecte 3e periode bezorgen S.K.N.W.K. 1 terechte titel

Afgelopen zaterdag, 18 mei 2024, werd in de vierde klas C, de klasse van S.K.N.W.K. 1, de laatste speelronde afgewerkt. Voor S.K.N.W.K. 1 werd het een perfecte laatste speelronde, want door een 0-1 winst in Brouwershaven wisten de blauw/zwarten de koppositie te handhaven en zodoende dus de titel in de wacht te slepen. Door de winst waren ze niet afhankelijk van het resultaat van de enige overgebleven concurrent Duiveland. Ze speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen W.I.K. ’57 waardoor S.K.N.W.K. 1 uiteindelijk ook aan een gelijkspel al genoeg zou hebben gehad. Maar kampioen worden door te winnen (en ook nog hoe) geeft net wat meer glans 🙂

Dit is de eindstand in de 4e klas C:

* Z.S.C. ’62 1 en FC De Westhoek ’20 1 hebben beiden één punt in mindering

Met de versterkte promotie/degradatie regeling afgelopen seizoen wisten voor de start van de competitie dat de nummers 7 t/m 12 het volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse. Het was dus bij voorbaat belangrijk om bij de 1e zes te eindigen. Dat was dan ook de doelstelling in Nieuwerkerk.

Na een matige voorbereiding en dito bekertoernooi leken we toch af te gaan stevenen op een zwaar seizoen. Met titelkandidaten Bevelanders 1 en Duiveland 1 als eerste twee wedstrijden van het seizoen (tussen deze twee duels werd het competitieduel uit bij Herkingen ’55 1 uitgesteld i.v.m. droevige omstandigheden bij de ploeg van Goeree Overflakkee) wisten we gelijk waar we stonden…… Echter de eerste wedstrijd tegen Bevelanders werd met 1-1 gelijk gespeeld (waar winst meer dan terecht zou zijn geweest). In het thuisduel tegen Duiveland stonden we vlak voor tijd nog met 0-2 achter, maar eindigde deze derby alsnog in 2-2 !!

Toen kwam het vertrouwen met de week. Wat daarna volgde was een periode van maar liefst 6 duels winst in de 1e periode waardoor in de uitwedstrijd bij W.F.B. 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop, met een klinkende 0-5 overwinning de 1e periode in de wacht werd gesleept !! Die was alvast binnen. Maar om deel te mogen nemen aan de nacompetitie moesten we bij de eerste zes eindigen.

Eindstand 1e periode:

Nog voor de winterstop werd al begonnen aan de 2e periode. Voor ons betekende dit de uitwedstrijd bij Z.S.C. ’62 1. Helaas werd hier verloren met 0-2. Na de winterstop werd nog wel gewonnen van S.N.S. 1 in een inhaalduel op donderdagavond. Echter in de toppers op dat moment tegen Bevelanders en Duiveland werd beide keren onnodig, maar terecht verloren.

Nadat na een winst partij op Herkingen ’55 1 ook de thuiswedstrijd tegen W.I.K. ’57 1 nog werd verloren (dit waren trouwens allemaal duels in de 2e periode) stonden we op een 4e plaats achter Duiveland 1, Bevelanders 1 en W.I.K. ’57 1. En op de zevende stek stond Z.S.C. ’62 1 met slechts één punt minder dan de blauw/zwarten.

De titelaspiraties konden (tijdelijk) in de ijskast en het was meer kijken naar de plaatsen onder ons…….. Zeker na wat mindere resultaten met enkele nederlagen en het zakken op de ranglijst, maar ook de minimale voorsprong op enkele ploegen onder ons.

Eindstand 2e periode:

Echter na deze mindere 2e periode volgden nog 7 wedstrijden, de 3e periode. De mannen van Johan Sulkers hadden blijkbaar toch nog wat anders in petto. Wedstrijd voor wedstrijd werd er gewonnen. En in deze zeven wedstrijden werd zelfs geen enkele tegentreffer geïncasseerd. En omdat de ploegen rond ons heen wel punten aan het verspelen waren, zagen we de titelkansen groeien en groeien.

Uiteindelijk stonden we na de 18e speelronde na de 0-5 overwinning uit bij F.I.O.S. 1 in eens weer aan de leiding. De achterstand op Duiveland was één puntje. Bevelanders volgde op twee punten en W.I.K. ’57 en Z.S.C. ’62 volgende op drie punten. Wat een spannende ontknoping.

Echter gaf S.K.N.W.K. 1 geen krimp. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Z.S.C. ’62 1 nog met 2-0 gewonnen !! Hierdoor stonden we op pole-position voor de titel. En die werd dus afgelopen zaterdag in de wacht gesleept. Dat was dus mede door de perfecte 3e periode met 21 uit 7 en een doelsaldo van 21 voor en o tegen.

Eindstand 3e periode:

Zodoende is S.K.N.W.K. 1 dus de terechte kampioen. Z.S.C. ’62 1 pakte de 2e periode-titel. Duiveland wist zaterdag al dat ze sowieso zeker waren van nacompetitievoetbal al hoopten ze natuurlijk nog op meer. Zij wonnen de 3e periode. Bevelanders gaat ook de nacompetitie in. Ze nemen de 1e periode van S.K.N.W.K. over. Deze drie ploegen mogen via de nacompetitie gaan proberen met S.K.N.W.K. mee te promoveren naar de 3e klas.

Succes !!

S.K.N.W.K. 1 werd afgelopen zaterdag de terechte kampioen in de 4e klas C K.N.V.B. Zuid 1