Door de bril van…..

Zaterdagmiddag 20 augustus stond de bekerwedstrijd Rillandia 1 – S.K.N.W.K. 1 op het affiche. Rillandia is verleden jaar gedegradeerd uit de 1e klasse en komt uit in de 2e klasse. Trainer Peter Sweres kon niet beschikken over verdediger Corne Nuyens, middenvelder Mehmet Dolma, middenvelder Barry Klootwijk, aanvaller Marc Dirksen en verdediger Kees van Oosten. S.K.N.W.K. begon de wedstrijd zonder Sytze Stins en Jurjen Vermeer (vakantie Amerika), Leon de Bruine (ziek), Johan Padmos (blessure), Christian van Vossen (blessure) en Leander Rouw (onbekend) De voorbereiding loopt bij de mannen van Rillandia zeer matig qua resultaten getuige een 2-3 verlies tegen derdeklasser Duiveland, 0-4 verlies tegen derdeklasser W.H.S. en een nipte overwinning op vierdeklasser Alliance 1 (2-1).

Rillandia kwam offensief uit de startblokken maar S.K.N.W.K. was meer in balbezit in de 1e helft. Uit het vele balbezit van S.K.N.W.K. kwamen weinig kansen en alleen maar een paar mogelijkheden. De ruststand werd dus ook een brilstand (0-0).

Na rust kwam Rillandia fanatiek uit de startblokken maar echt gevaarlijk werd Rillandia niet. Rillandia probeerde enkele keren een strafschop te krijgen maar de scheidsrechter trapte er niet. Martijn Neele redde met een mooie kopbalactie een tegengoal op de doellijn (zie filmpje op de site http://vvrillandia.web-log.nl). Emiel Kuijten had op links een mooie actie en ging zijn directe tegenstander voorbij. Na deze sublieme actie wist Emiel met een afgemeten voorzet Leon Goedegebuure (alias schaepe) te bereiken, die de bal gedecideerd in het doel schoot (0-1). Om 16:10 uur wist Gert-Jan met een hoge bal het ‘rode gevaar’ Emiel aan te spelen. Met een mooie lob wist Emiel keeper Erwin v.d. Vreede te verschalken (0-2). Daarna kregen Gert-Jan en Emiel nog kansen om de score te verhogen maar de oogkleppen van deze mannen stonden niet goed en schoten onfortuinlijk naast. Om 16:30 wist Rillandia tegen te scoren met een mooie vrij trap in de linkerkruising van Jan-Willem Meeuwsen. De scheidsrechter liet onnodig de wedstrijd tot 16:30 uur duren en het wordt tijd dat hij voor zijn verjaardag een goed uurwerk (bijv een Zwitsers horloge en geen goedkoop Hema-ding) vraagt.

De eindstand werd dus 1-2 en S.K.N.W.K. speelde als team een redelijke wedstrijd met de kanttekening erbij dat Rillandia zeer matig speelde en geen enkel moment de indruk kon maken dat ze een goede tweedeklasser zijn. Op fysiek, conditioneel gebied, wilskracht, werklust en teamgeest scoorde S.K.N.W.K een dikke voldoende. Tactisch, communicatief, opbouwend en het vinden van openingen (creativiteit) valt nog zeker terreinwinst te behalen. Voetballen is niet alleen plichtmatig bij je tegenstander blijven staan en je duel proberen te winnen. Het is ook gaten trekken voor een ander, de diepte ingaan op het juiste moment. Spelers gaan soms bewust de diepte niet in. Omdat ze gewoonweg de ruimte niet zien of het verkeerde moment pakken of denken dat ze de bal toch niet krijgen. Ze moeten dan voor hun gevoel ‘voor niks lopen’. Sommige zijn bang om van hun tegenstanders los te komen omdat ze denken als de pass verkeerd komt dan staat mijn man vrij en als mijn man scoort dan heb ik het gedaan. Duidelijk een verkeerde manier van denken.

Verdedigend zat het goed in elkaar van Nieuwerkerk. Mark is ijzersterk in de lucht en heeft veel corrigerend vermogen en speelde een goede partij. Frank en LP staan hun mannetje en bijten zich goed vast in de tegenstander. Martijn probeerde (gelukkig) zijn passes weer te versturen. In de tweede helft viel Martijn uit met een blessure aan zijn archilles en werd vervangen door LP. Jacky werd vervangen door Arjo. Op het middenveld was Gert-Jan de baas over Bart Meeuwsen. Door zijn fluwelen techniek kon hij vaak de tweestrijd in zijn voordeel beslissen. Als Emiel ruimte krijgt dan is hij op zijn best en dat liet hij een aantal keren zien. In de 1e helft kwam hij 2 keer in een 1 tegen 1 situatie terecht op rechts. Door knullig de bal te ver voor zich uit (6 a 7 meter in plaats van 3 a 4 meter) te spelen was dit een gemakkelijke prooi voor de keeper. Als hij de bal op een juiste manier snelheid had gegeven dan zou hij 2x keer alleen meer voor de keeper hebben kunnen staan en door deze 2 onvolkomenheden worden 2 doelpuntrijke kansen om zeep geholpen.

Voor Emiel de uitdaging om meer rendement uit zijn spel te halen. Dus meer voorzetten en doelpunten. Je belangrijke wapen (snelheid) meer etaleren en gebruiken en werken aan je creativiteit. (niet alleen maar buitenom passeren!!!)

Remco speelde een verdienstelijke en nuttige wedstrijd. Hij zou wel iets meer durf en flair kunnen tonen. Dat zal zeker zijn spel ten goede komen. Het is een positieve jongen die nog veel kan en wil leren van zijn coaches Adriaan en Arie.

Arjo viel prima in en liet een aantal leuke acties zien en maakte een gretige indruk. Het aanspelen en het bewegen van de 3e man met het kaatsen kwam niet altijd goed tot uiting en blijft naar mijn idee voor verbetering vatbaar. Ook het bewegen zonder bal en het kiezen van het juiste moment om diep te gaan is nog niet bij iedereen optimaal aanwezig en dus zeker een punt waaraan geschaafd kan worden.

Hier volgen de rapportcijfers:
Emiel 7,3
Mark 7,3
Arjo 7,0
Leon 7,0
Martijn 7,0
Gert-Jan 7,0
Remco 7,0
Frank 6,9
LP 6,8
Schaepe 6,8
Maarten 6,8
Martin 6,7
Jacky 6,7

Wel leuk, op Bru hadden ze ook ‘door de bril van’gelezen en ze vonden het vreemd dat Leander het sportveld van Nieuwerkerk niet kan vinden. Staat trouwens op de site www.sknwk.nl onder het kopje clubgegevens en dan routebeschrijving. Bij de stoplichten van Nieuwerkerk linksaf en de Stolpweg vervolgen en na de C1000 en de Weststraat ga je rechtsaf het parkeerterrein op en het sportveld van ons heet “Het Springer”, maar volgens mij loop je niet echt hieróm of hierop te ‘springen’. Dus ik zou zegge: kom nu gewoon maar en verzin geen smoesjes en onze club heet S.K.N.W.K. en geen D.F.S.!!

Ohh ja Leon de Bruine, kun je nou niet een andere datum vinden voor vakantie!!! (ikke niet begrijpen) Dit was het weer.

Dinsdag staat Zierikzee op het programma voor de beker in ieder geval succes mannen en trek deze lijn door naar de competitie.