Veerse invaller beslist duel tegen SKNWK

door Ko de Ridder

VEERE – Een uitduel met Veere is voor SKNWK niet altijd de makkelijkste opgave. Maar na een 1-1-ruststand konden de punten zaterdag toch in de tas. Aan het eind vermeldde het scorebord aan de Bieweg 1-2 en dat was een terechte uitslag.

SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse was naderhand duidelijk tevreden. „Vooral op basis van ons spel in de eerste helft hebben wij de drie punten gepakt. Veere heeft met aanvaller Theo van Tatenhove en middenvelder Paul Noya toch een paar sterke troeven. Het verschil was dat wij in iedere linie een goed aanspeelpunt hadden. Ook twee duimen op voor spits Wouter de Jonge, die enorm veel werk heeft verzet.“

Twee van die bepalende aanspeelpunten waren het volle- dig met hun trainer eens. De steeds aanspeelbare verdedi- ger Frank Boere: „Ik vind Veere een van de betere tegenstanders die wij tot op heden hebben gehad. Vooral op het middenveld zijn ze sterk. Maar ze komen moeilijk tot scoren.“ Middenvelder Leon de Bruine: „In de eerste helft hebben wij de fundering voor de zege gelegd. Wij hebben direct druk gezet. Dat kost veel kracht, vandaar dat wij na rust zo’n kwartier een versnelling lager moesten spelen. Daarna kreeg Emiel Kuyten meer ruimte en werden wij gevaarlijk.“

In eigen val

Misschien liep Veere ook een beetje in de eigen val. De ploeg bood SKNWK soms te veel de gelegenheid om te voetballen en loerde op de counter. Maar die kwam er niet altijd. SKNWK leek al na vijf minuten de leiding te nemen. Leon de Bruine gaf een bal op maat, maar de op inkomende Gert-Jan Tierie zag de kans verloren gaan. Ook Veere kreeg kansen, maar Theo van Tatenhove en Jack van Goudswaard konden de goede voorzetten van aanvoerder Paul Noya niet verzilveren. In de 29e minuut bracht SKNWK de bal van ver voor het Veere-doel, Gert-Jan Tierie schoot binnen, maar het laatste benodigde tikje kwam van Wouter de Jonge: 0-1. Vijf minuten later was het weer gelijk via een fraaie treffer van Theo van Tatenhove.

Veere begon de tweede helft met meer druk naar voren en dat leek resultaat te hebben. Maar tussen kansen scheppen en kansen afmaken ligt bij Veere het probleem. SKNWK bleef rustig voetballen, maakte goed gebruik van de ruimte en had steeds in iedere linie een aanspeelbare man. Trainer Nieuwenhuijse: „Iedereen betaalt contributie, dus iedereen moet ook meespelen.“

Dankbaar

Veere bracht nog verse krachten binnen de lijnen (René-Michel Gerritsen en Adriaan Kroese), maar SKNWK-wissel Remco Veenboer verzorgde in de 78e minuut de winnende goal. Veere probeerde het nog en bracht ook zijn laatste wissel, Michael Strenk. Maar de beste kansen waren voor SKNWK. Waarbij vooral opviel dat Emiel Kuyten op stoom kwam en dankbaar gebruik maakte van de extra vrijheid die hij kreeg.

Dat Veere niet meer tot de gelijkmaker kwam, was mede te danken aan SKNWK-doelman Leon Quik, het betrouwbare slot op de deur van de blauw-zwarten.

Veere-SKNWK 1-2 (1-1). 29. Wouter de Jonge 0-1, 34. Theo van Tatenhove 1-1, 78. Remco Veenboer 1-2. Scheidsrechter: M. de Haan (Drongelen). Gele kaart: Theo van Tatenhove, Paul Reiter en Ronnie Louwerse (allen Veere). Aantal toeschouwers: 110.

Veere: Rick Wiegmans, Martijn Brinkhuis, Maarten Delies (81. René-Michel Gerritsen), Jack van Goudswaard, Paul Noya, Mathieu van der Weele, Tom Nieuwelink, Joachim Cornelisse (81. Adriaan Kroese), Theo van Tatenhove, Paul Reiter, Ronnie Louwerse (84. Michael Strenk).

SKNWK: Leon Quik, Frank Boere, Johan Padmos, Martijn Neele, Martin Huisman, Gert-Jan Tierie, Leon de Bruine, Maarten Padmos, Emiel Kuyten, Leon Goedegebure (72. Remco Veenboer), Wouter de Jonge.