S.K.N.W.K. 1 verliest eerste oefenduel

S.K.N.W.K. 1 heeft haar eerste oefenwedstrijd afgesloten met een nederlaag. In Middelharnis was gisteren, zaterdag 5 augustus, e Jonge Spartaan de tegenstander. Onder zeer zware weersomstandigheden (het was nl. erg warm) werd deze uitputtingsslag gewonnen door de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 5-3.

S.K.N.W.K. was slechts met 13 man afgereisd naar Goeree Overflakkee. De andere 6 selectiespelers (Lex Folmer, Martin Huisman, Maarten Padmos, Leon Quik, Sytze Stins en Jurjen Vermeer) zijn nog met vakantie. Daar tegenover stond dat De Jonge Spartaan maar liefst 17 spelers ter beschikking had. Mede dit gegeven brak S.K.N.W.K. in de 2e helft op.

De thuisploeg kwam al snel op 1-0. Hierna was het twee keer Christian van Vossen die S.K.N.W.K. eerst naast en daarna voorbij De Jonge Spartaan hielp, 1-2. Vlak voor de rust waren het twee messcherpe counters (ook door zeer zweak verdedigen aan Nieuwerkerkse zijde) die ‘de Spartanen’ weer op voorsprong bracht, 3-2.

In de tweede helft was De Jonge Spartaan gewoon iets scherper voor de goal. Zij scoorden dus nog twee keer. Vlak voor het einde betekende een prima uitgespeelde aanval via Emiel Kuijten en Christian van Vossen nog de 5-3 via eerst genoemde.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Er werd zeker niet slecht gevoetbald, al hadden we zeker nog een paar keer meer moeten scoren en absoluut geen 5 tegentreffers mogen incasseren!!

As. dinsdag is Colijnsplaatse Boys de volgende opponent.