V.C.K. debuteert met 3-0-zege bij Veere

VCK debuteert met 3-0-zege bij Veere

van onze sportredactie

GOES – VCK debuteerde met een 3-0-uitzege op Veere in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De andere twee gepromoveerde ploegen, Krabbendijke en Bevelanders, verloren hun openingsduel. SKNWK beleefde een eenvoudige middag tegen Duiveland en is door de 5-0-overwinning de eerste koploper.

SKNWK-Duiveland 5-0: SKNWK profiteerde van een aantal missers bij Duiveland achterin. Al na twee minuten zorgde Jurjen Vermeer voor 1-0 en twintig minuten later stond het al 3-0 door goals van Christian van Vossen en Gert-Jan Tierie. Vlak na rust schoot Ronald van Vossen via een Duivelands been de 4-0 binnen en vlak voor tijd tekende Emiel Kuijten voor de laatste goal.

Veere-VCK 0-3: In een slechte wedstrijd ging VCK beter om met de kansen. Al na twee minuten profiteerde Bas de Regt van rommelig verdedigen bij Veere. Na een uur had een driedubbele wissel aan Veere-zijde geen effect, want in de 67e minuut scoorde Erik Damen 0-2. Dertien minuten voor tijd maakte Merijn Dek van buiten het strafschopgebied de mooiste treffer van het duel.

Bevelanders-Serooskerke 0-3: Serooskerke was veel sterker, maar pas vijf minuten voor het einde van de eerste helft opende Frank Allaart de score. Daarna liet Michel Verburg voor rust een kans op de gelijkmaker onbenut. Na rust liet Serooskerke het na om veel vaker te scoren dan de twee treffers die nog vielen. Een uitbraak leidde tot 0-2, gescoord door Nicky Holmes, en Frank Allaart zorgde vlak daarna met zijn tweede treffer voor de eindstand.

Krabbendijke-Heinkenszand 1-3: Heinkenszand kwam na 25 minuten vanaf de strafschopstip via Johan Karelse op 0-1 en nog voor het verstrijken van de eerste helft was de stand door treffers van Joeri Westrate en Guido Wiskerke opgelopen tot drie doelpunten verschil. In de 68e minuut maakte Danny Weber uit een vrije trap de eerste Krabbendijkse treffer van het seizoen.

Noad’67-Nieuwdorp 0-3: Na een kwartier opende Niels Mulder met een individuele actie de score en die stand bleef lang op het bord. De van MZVC overgekomen Sebastiaan Bom tekende na een uur voor 0-2. Tien minuten voor tijd zorgde Ferhan Topal met een fraaie lob voor de eindstand.

WHS-Dauwendaele 2-2: Zes minuten voor rust kwam Dauwendaele uit een vrije trap van Jorrit Schuurman op voorsprong. Toen Ignacio Soliman na zeventig minuten 0-2 maakte, leek het duel beslist. Tien minuten voor tijd leidde een voorzet van Perry Snoep tot 1-2, gescoord door Patrick van Schetsen. Nadat Michel Mosselman korte tijd later namens WHS op de paal schoot, werkte Dauwendaele-routinier Francis Langemaire een voorzet van Pieter Lindhout achter zijn eigen doelman.