Flitsende start voor S.K.N.W.K.

Flitsende start voor SKNWK

NIEUWERKERK – SKNWK toonde in de ouverture van de competitie direct aan dat ook dit seizoen de verdediging het zwakste deel van Duiveland zal zijn. Met speels gemak konden Nieuwerkerkse voetballers bij vlagen alles doen wat ze wilden. Uiteindelijk won SKNWK de Duivelandse ontmoeting dan ook afgetekend met 5-0.

„Misschien komt deze wedstrijd voor ons wel op het juiste moment“, sprak SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse vooraf. Dat bleek zo te zijn. Na een zware bekerindeling, met de 9-1-nederlaag tegen Papendrecht nog vers in het geheugen, was het voor hem een peulenschil om zijn ploeg op scherp te zetten. „Het scoreverloop verliep voor ons nu wel heel gunstig“, gaf Nieuwenhuijse nadien toe.

Gelijkwaardig

Al na twee minuten scoorde SKNWK 1-0. Na een corner van Léon Goedegebure stompte Duiveland-doelman René Zwart de bal voor de voeten van Gert-Jan Tierie die op zijn beurt Jurjen Vermeer de mogelijkheid bood om af te ronden. „Eigenlijk vond ik de eerste helft verder wel gelijkwaardig“, oordeelde Nieuwenhuijse. Duiveland-trainer Leen Koster: „Alleen kostten twee communicatiestoornissen achterin ons twee goals.“

Na de vroege goal werd de levendige openingsfase verlengd. Wilmar van der Sande was uit Duivelands eerste corner in de vijfde minuut vlak bij de gelijkmaker en nog binnen de eerste tien minuten kregen Ronald van Vossen en Martijn Neele kansen op 2-0 en liet Barry Steenpoorte een kans op 1-1 onbenut.

Na ruim een kwartier maakte Christian van Vossen, na voorbereidend werk van Jurjen Vermeer en Gert-Jan Tierie, zijn eerste seizoenstreffer. Korte tijd later kon Tierie na een fraai afstandschot juichen. Via Leon Goedegebure en Christian van Vossen (kopbal op de paal) kreeg SKNWK voor rust nóg meer kansen om verder uit te lopen.

Waar Duiveland voor rust mentaal al flink op de proef werd gesteld, kreeg het vlak na rust opnieuw een dreun te verwerken. Een schot van Ronald van Vossen verdween in de 47e minuut via een Duivelands been achter Zwart. Daarna wisselde Nieuwenhuijse drie van zijn vier doelpuntenmakers en ook Koster bracht nog verse krachten.

Nieuwenhuijse: „Ik vond ons de tweede helft ook nog heel erg goed spelen.“ Koster vulde aan: „En wij leden teveel balverlies.“

Het mooiste moment van de middag werd bewaard tot de 89e minuut. Een dieptepass van de uitblinkende linksback Maarten Padmos belandde voor de voeten van Emiel Kuijten. Met een verwoestende uithaal bepaalde hij de eindstand op 5-0. Voor Duiveland is het goed dat de schorsing van Lex Zwang er eindelijk op zit. Met de tegen SKNWK ontbrekende Marcel de Bruine (knieblessure) kan hij Duiveland een kwaliteitsinjectie geven. En SKNWK, dat ook nog drie spelers miste, kan nu al zeggen dat het in het voetbalseizoen 2006-2007 koploper is geweest.

SKNWK-Duiveland 5-0 (3-0). 2. Jurjen Vermeer 1-0, 16. Christian van Vossen 2-0, 22. Gert-Jan Tierie 3-0, 47. Ronald van Vossen 4-0, 86. Emiel Kuijten 5-0. Scheidsrechter: J. van den Berge (Bruinisse). Gele kaarten: Frank Boere en Ronald van Vossen (SKNWK), John Bolle (Duiveland). Aantal toeschouwers: 135.

SKNWK: Léon Quik, Lex Folmer, Frank Boere, Martijn Neele en Maarten Padmos; Léon Goedegebure, Léon de Bruine, Gert-Jan Tierie en Jurjen Vermeer (80. Remco Veenboer); Ronald van Vossen (61. Emiel Kuijten) en Christian van Vossen (46. Robbert Padmos).

Duiveland: René Zwart, Mark de Reus (69. Erik Fierens), Mark IJzelenberg, John Bolle en Jan-Willem Bolle; Jan IJzelenberg (60. Chris IJzelenberg), Leen IJzelenberg, Wilmar van der Sande en Marcel Zwager; Dennie le Comte en Barry Steenpoorte.