SKNWK strijdt met open vizier tegen koploper en ..

SKNWK strijdt met open vizier tegen koploper en verliest

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – Ze worden er een beetje gek van bij SKNWK. Het vertoonde spel verdient de laatste weken applaus, maar na afloop staat de ploeg met lege handen. Ook zaterdag weer toen de Nieuwerkerkers de ongeslagen lijstaanvoerder Nieuwdorp dwongen tot het uiterste te gaan. Het was bijzonder zuur dat Nieuwdorp met 0-1 de volle winst binnenhaalde.

Ze blijven optimistisch en willen niet horen van een verloren seizoen, de oudjes (met respect) van SKNWK: doelman Leon Quik en aanvoerder Martijn Neele. Zeker doelman Quik kon zaterdag terugkijken op een uitstekende wedstrijd. „We blijven gewoon naar boven kijken. Als we nu maar eens een serie wedstrijden kunnen neerzetten met de maximale puntenwinst.“

Neele: „Vanmiddag bleek ook weer dat wij de beste wedstrijden spelen tegen voetballende tegenstanders. Dat doen wij zelf ook het liefst. Wij zijn de strijd aangegaan met open vizier, hebben niets weggegeven Ik ben ervan overtuigd dat het goede spel zich zal gaan uitbetalen.“

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse deelde die mening. „Jammer dat wij Emiel Kuijten misten vanwege een schorsing en ook Martin Huisman niet beschikbaar was. Ik heb de ploeg toch na afloop een compliment gegeven.“ Zijn collega Jos van Belzen van opponent Nieuwdorp was kort van stof: „Dit was tot op heden een van onze moeilijkste tegenstanders en ben daarom dolblij met het resultaat. Ook omdat we momenteel niet zo heel erg scherp trainen.“

Nieuwdorp liet gelijk vanaf het begin zien dat het voor de volle winst was gekomen. In de derde minuut nam Marcel van der Does een vrije trap op zo’n zestien meter van het SKNWK-doel. Deze werd uitstekend tot corner verwerkt door Leon Quik. De thuisclub zakte iets terug om Nieuwdorp tijdig te kunnen afstoppen. Turan Dogan en Ferhan Topal van Nieuwdorp speelden in die periode een uitstekende wedstrijd. Maar SKNWK bleef rustig. In de 44e minuut ketste een schot van Nieuwdorper Ruud la Grand nog via de lat over. De rust brak met een blanco stand aan.

Na de pauze kreeg SKNWK wat meer flair. Het speelde goed en kreeg steeds meer grip op het spel. Een doelpunt hing in de lucht. Een uitstekende vrije trap van Leon de Bruine had hem kunnen zijn, maar het bleef bij een corner. Wanneer de SKNWK-spitsen in die fase van de strijd de druk wat hadden opgevoerd, hadden ze het Nieuwdorp-doelman Mark Geelhoed lastig kunnen maken.

Eerste balcontact

Maar de goal viel aan de andere kant. In de 69e minuut kwam Niels Mulder op links het strafschopgebied binnen. Hij speelde de bal breed op de vrijstaande Turan Dogan, die op zijn beurt Hans Leune in staat stelde de score op 0-1 te zetten. Het was het eerste balcontact van Leune, die koud in het veld stond als invaller voor Ruud la Grand.

SKNWK was aangeslagen, maar nog niet verslagen. In de 83e minuut werd Gert-Jan Tierie aangespeeld door Christiaan van Vossen. Tierie probeerde de bal over de uitgelopen doelman Geelhoed te spelen. Maar Geelhoed verwerkte de bal met de toppen van zijn vingers alsnog tot corner. Het lukte SKNWK niet deze middag.

SKNWK-Nieuwdorp 0-1 (0-0). 69. Hans Leune 0-1. Scheidsrechter: J.A. de Jong (Heukelum). Gele kaart: Gert-Jan Tierie (SKNWK), Turan Dogan (Nieuwdorp). Aantal toeschouwers: 125.

SKNWK: Leon Quik, Frank Boere, Martijn Neele, Leon de Bruine, Jurjen Vermeer, Maarten Padmos, Leon Goedegebure, Ronald van Vossen, Christiaan van Vossen, Gert-Jan Tierie, Robbert Padmos.