Veere verzekerd van nacompetitie

door Klaas Verspoor

GOES – Veere rekende zaterdag in de strijd om de tweede periodetitel af met Heinkenszand. Het inhaalduel in de derde klasse van het zaterdagvoetbal leverde een 2-1-overwinning op voor Veere, dat daardoor in de periode op doelsaldo voorbij Serooskerke ging.

WHS-SKNWK 1-2: Na 25 minuten spelen kopte Maarten Padmos SKNWK uit een corner naar 0-1. Tien minuten later maakte Perry Snoep op aangeven van Koen van Dijke gelijk. Daarna brak een periode aan waarin WHS meer balbezit had, maar SKNWK scoorde. Doelman Anton Elenbaas loste de bal, waarna Wouter de Jonge de winnende treffer binnentikte. In de 65e minuut werd Gert-Jan Tierie door scheidsrechter Bax uit het veld gestuurd, nadat hij het niet eens was met een arbitraal besluit en met zijn borst tegen de arbiter opliep.

Heinkenszand-Veere 1-2: Veere stond na zes minuten al op een 2-0-voorsprong. Doelman Wilko Heij ging bij een vrije trap van Theo van Tatenhove in de fout, waarna René Michel Gerritsen de 0-1 kon binnenwerken. Jason Blommaert zorgde daarna met een diagonaal schot voor 0-2. Na de hervatting raakte Veere-speler Tom Nieuwelink al snel de paal. In de 54e minuut kopte Pieter van Liere Heinkenszand naar 1-2.