S.K.N.W.K. aan de rand van de afgrond

NIEUWDORP – De vierde klasse is voor SKNWK weer een stapje dichterbij gekomen. SKNWK verloor in Nieuwdorp na een 1-0-voorsprong met 2-1 en moet daardoor op de slotdag zelfs vrezen voor rechtstreekse degradatie.

De verslagenheid was direct na afloop van het duel met Nieuwdorp enorm. De Nieuwerkerkse spelers beseften dat rechtstreekse handhaving niet meer mogelijk is in de derde klasse A. En doordat WHS een punt pakte bij Heinkenszand is SKNWK mede afhankelijk van de sportieve plicht van buurman Duiveland, dat de uitwedstrijd tegen WHS nog moet afwerken.

“Ik hoop dat Duiveland de sportieve plicht vervult. Die ploeg kennende hebben ze genoeg karakter om die wedstrijd winnend af te sluiten”, sprak SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Zelf moet SKNWK het in Nieuwerkerk opnemen tegen Heinkenszand, dat nergens meer voor speelt.

Toch had het er tegen Nieuwdorp lange tijd de schijn van dat SKNWK een goed resultaat zou boeken. In de dertiende minuut werd Gert-Jan Tierie na een soloactie door Martin de Hamer onderuit gewerkt in het strafschopgebied. Maarten Padmos maakte vanaf de stip geen fout.

Ook Nieuwdorp-trainer Jos van Belzen, die een eventueel kampioenschap door een overwinning van Serooskerke op Veere zag worden uitgesteld, zag dat zijn ploeg het moeilijk had. “Wij moesten zelf winnen en daar zag het de eerste helft niet naar uit”, keek Jos van Belzen terug. Voor de tweede keer werd het titelfeest uitgesteld. Drie weken eerder gebeurde dat al door tegen WHS (1-1). Volgende week heeft Nieuwdorp aan een punt tegen Krabbendijke genoeg om zich alsnog tot kampioen te kronen. Een salonremise dreigt, want Krabbendijke heeft aan een punt voldoende voor handhaving. Van Belzen: “Wij gaan daar gewoon proberen te winnen, anders ben je geen waardige kampioen.”

De trainer zag dat SKNWK brutaal opende en het beste van het spel had. “Ze begonnen heel erg sterk en daar stond ik toch wel van te kijken.” “Wij hebben de eerste helft niets weggegeven, maar die speelwijze kostte wel enorm veel kracht”, stelde Nieuwenhuijse. “En de tweede helft konden wij daardoor voorin geen bal meer vasthouden.”

SKNWK bezweek na rust onder de immense druk van Nieuwdorp. De thuisploeg claimde een aantal keren een strafschop, maar scheidsrechter Kerstens weigerde de bal op de stip te leggen en dat werkte bij Nieuwdorp als een rode lap op een stier. In drie minuten tijd kreeg Nieuwdorp SKNWK toch op de knieën. Eerst scoorde Niels Mulder waarna Ferhan Topal niet veel later met een verwoestende knal SKNWK verder in de problemen bracht.

Nieuwdorp-SKNWK 2-1 (0-1). 13. Maarten Padmos 0-1 (strafschop) 0-1, 78. Niels Mulder 1-1, 80. Ferhan Topal 2-1. Scheidsrechter: L.H. Kerstens (Etten-Leur). Aantal toeschouwers: 250.

>>SKNWK verliest met 2-1 in Nieuwdorp en ziet WHS op gelijke hoogte komen. Op de slotdag moet SKNWK op eigen veld winnen van Heinkenszand.