Hoe is het scenario voor S.K.N.W.K. 1

As. zaterdag, 28 april, staan de laatste competitiewedstrijden gepland. Voor S.K.N.W.K. 1 is nog steeds niets zeker. Wordt het degradatie, na-competitie, of spelen ze zich alsnog veilig.

Hieronder een overzicht met wat er zo al allemaal nog kan gebeuren (het meest gunstige scenario als eerst):

Winst S.K.N.W.K., verlies of gelijkspel W.H.S., verlies Krabbendijke.
In dit geval degradeert W.H.S. S.K.N.W.K. en Krabbendijke finishen op 23 punten. Omdat S.K.N.W.K. een beter doelsaldo heeft worden wij negende en Krabbendijke tiende.

Winst S.K.N.W.K., winst W.H.S., verlies Krabbendijke. Drie ploegen op 23 punten. In dat geval geen beslissing op doelsaldo. Maar een beslissingssreeks in de vorm van een halve competitie. Winnaar handhaaft zich. De nummer 2 speelt beslissingswedstrijd om behoud tegen de nummer 10 van 3B. De nummer 3 degradeert rechtstreeks.

Winst SKNWK, winst W.H.S., gelijkspel of winst Krabbendijke. Beslissingswedstrijd op neutraal terrein tussen S.K.N.W.K. en W.H.S. Winnaar wordt dan de nummer 10 en speelt om behoud tegen de nummer 10 van 3 B. Verliezer degradeert rechtstreeks.

Verlies S.K.N.W.K., verlies W.H.S., verlies, gelijkspel of winst Krabbendijke.
idem.

Gelijkspel S.K.N.W.K., gelijkspel W.H.S., verlies, gelijkspel of winst Krabbendijke.
idem.

Verlies S.K.N.W.K., gelijkspel of winst W.H.S., verlies, gelijkspel of winst Krabbendijke.
S.K.N.W.K. degradeert.

Gelijkspel S.K.N.W.K., winst W.H.S., verlies, gelijkspel of winst Krabbendijke.
S.K.N.W.K. degradeert.

Als S.K.N.W.K. tiende wordt zal er (waarschijnlijk) op zaterdag 5 mei een beslissingswedstrijd worden gespeeld tegen de nummer 10 van de 3e klasse B. Mochten er nog beslissingswedstrijden in 3A en/of 3B gespeeld moeten worden dan zal er een latere datum uit de bus rollen. De winnaar van deze wedstrijd handhaaft zich.
De verliezer gaat verder met de 2 klasseperiodekampioenen van 4A en 4B in een halve competitie (dus 1 thuis- en 1 uitwedstrijd). De nummers 1 en 2 handhaven zich cq. promoveren naar de 3e klasse.

De speeldata voor deze wedstrijden zijn zaterdag 26 mei, maandag 28 mei (2e pinksterdag) en zaterdag 2 juni.