Rillandia B1 – S.K.N.W.K. B1(competitie) 0-3

25-04-’07: RILLANDIA B1 KAN NIET STUNTEN TEGEN KOPLOPER SKNWK B1

Hoewel het over de gehele wedstrijd gezien zeker niet de mindere was van koploper SKNWK B1 heeft Rillandia B1 gisteren op eigen veld niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg uit Nieuwerkerk zegevierde, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk met 0-3 en heeft zaterdag aan een overwinning tegen Waarde B1 genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

Rillandia B1 kon vandaag over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen verdediger Yannick bleek nog te veel last te hebben van zijn enkel en kon dus niet meespelen. Aanvoerder Jordy was ook niet geheel fit, maar hij verscheen toch aan de aftrap, waardoor de selectie bestond uit 13 spelers. De opstelling was ietwat aangepast vergeleken met de gewonnen competitiewedstrijd tegen Zeelandia-Middelburg B3: Voorstopper Jacco speelde linksback en linksback Ugur nam de positie van voorstopper in. Verder begon linksbuiten Ismail vandaag als rechtshalf en keerde Jordy weer terug op zijn vertrouwde positie op het middenveld.

De wedstrijd begon, onder leiding van scheidsrechter Jan Vos, erg fel. Beide ploeg speelden voor de winst maar echte kansen leverde dit in de beginfase niet op. Na een dikke tien minuten waren de bezoekers binnen enkele minuten een paar keer gevaarlijk maar beide schoten gingen rakelings over de goal van Killian. Ook de thuisploeg was enkele keren gevaarlijk met afstandschoten, maar uitgespeelde mogelijkheden waren er voor beide ploegen niet. De grootste kans van de eerste helft was er na een dik half uur spelen, toen de behendige SKNWK-spits voor één keer langs Ugur snelde maar Killian stond goed opgesteld en kon de harde bal keren.

Na deze goede kans voor SKNWK B1 nam Rillandia B1 het heft in handen en de laatste 10 minuten van de eerste helft had de thuisploeg zelfs een overwicht, wat ook uitmondde in enkele goede kansen. Zo was de ingevallen Mike dicht bij de openingstreffer, maar kwam hij een metertje tekort na een goede voorzet van Fanar. Ook linkshalf David was nog dicht bij een goal, maar zijn schot kon de uitstekende keeper van SKNWK niet verontrusten.

Rillandia leek daardoor met een knappe en verdiende 0-0 de rust in te gaan, maar twee minuten in de blessuretijd gooide de rechtsbuiten van SKNWK roet in het eten. Een crossbal vanaf links werd niet goed ingeschat door Remy die onder de bal doorging en daardoor de speler van SKNWK in staat stelde om de 0-1 op het scorebord te brengen. Dit was een vreselijke domper voor de thuisploeg die juist in de wedstrijd groeide.

Na rust nog altijd een fel Rillandia en de eerste 15 minuten van de tweede helft was de thuisploeg opnieuw gelijkwaardig aan de koploper. Grote kansen kreeg het niet, maar de wedstrijd speelde zich wel grotendeels af op de helft van de tegenstander. Maar net als in de eerste helft kreeg Rillandia onverwachts het deksel op de neus. Eerst werd de SKNWK-spits niet stevig genoeg aangepakt door Joost en Ugur en maakte hij alleen voor Killian geen fout, waarna de ploeg uit Nieuwerkerk binnen de minuut zelfs op 0-3 kwam, toen de bal uit een klutssituatie voor de voeten kwam van de mee opgekomen die de bal keurig langs Killian schoot.

De wedstrijd was beslist en de laatste 25 minuten was de partij weer volledig in evenwicht. Beide ploegen creëerden nog enkele kleine kansjes, maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren waardoor deze laatste competitiewedstrijd voor Rillandia B1 in een ietwat geflatteerde 0-3 nederlaag eindigde. Het veldspel van Rillandia gaf, zeker de laatste 10 minuten voor rust, voldoende perspectief voor volgend jaar, zeker ook omdat de gemiddelde leeftijd in de selectie erg laag ligt en bijna de helft nog speelgerechtigd is bij de C-junioren. Voor SKNWK B1 staat er aanstaande zaterdag nog veel op het spel. In de thuiswedstrijd tegen Waarde B1 kunnen zij bij een overwinning het kampioenschap in de derde klasse veilig stellen.

Voor Rillandia B1 was dit de laatste competitiewedstrijd. De komende weken zullen er nog toernooien op het programma staan in Krabbendijke en in Rilland. Op woensdag 16 mei zal er nog eenmaal een wedstrijd zijn voor de ploeg van trainer John Goossens. Rillandia B1 neemt het dan in een oefenwedstrijd op tegen Kapelle B1, wat tevens de laatste wedstrijd zal zijn voor trainer John Goossens en voor de spelers Jethro en Jordy, die volgend seizoen naar de senioren gaan. De wedstrijd tegen de ploeg uit Kapelle begint om 19.15u. op Sportpark Rillandia.

Opstelling Rillandia: Killian: Jonathan, Joost, Ugur, Jacco: Ismail, Jethro, Jordy, David: Fanar, Hilmi Wissels: Mike en Remy