SKNWK neemt weer deel aan veteranentoernooi VCK

Het 37e P. Flipse Veteranentoernooi

Dit jaar staat zaterdag 12 mei in het teken van het P. Flipse Veteranentoernooi. Het is alweer de 37e editie en dit keer vroeger dan andere jaren… Reden daarvoor is dat VCK daarmee zowel Hoedekenskerke (als winnaar van het P. Flipse toernooi editie 2006 en als organisator van zijn eigen toernooi op 26 mei) als zichzelf (als trouwe deelnemer aan dit laatste toernooi) niet in de wielen rijdt. Maar, dit soort zware beslissingen zullen u waarschijnlijk een zorg zijn en voor toernooidirecteur Peter van der Heijden een peulenschil. U bent gewaarschuwd en van harte welkom.

Dat toernooidirecteur Van der Heijden zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen is allang geen publiek geheim meer. Net zo min als dat hij een fervent schaker is, zij het tegenwoordig met jeu de boules ballen. Zijn wiskundig brein heeft overuren moeten draaien om het wedstrijdschema van dit jaar vloeiend te laten verlopen. Hij heeft geen 8, geen 10 maar 12 teams naar Koudekerke weten te lokken. Ging vorig jaar nog het gerucht dat hij teams met malafide praktijken had weten te strikken, dit jaar, heeft hij althans verzekerd, is het er absoluut clean aan toe gegaan. Zo clean dat gekende deelnemers wegens een vleugje onbetrouwbaarheid zijn weggepoetst.

Dus zijn er opnieuw verrassingen in het deelnemersveld. Nieuw zijn Serooskerke en Kwadendamme.

Serooskerke
Serooskerke is de ploeg van oud VCK-er Kees Pieter Geschiere, met enige regelmaat bezoeker van de VCK site onder het pseudoniem KP.

Kwadendamme
Kwadendamme heeft dit jaar VCK 1 een gevoelig verlies toegebracht, maar is met haar veteranen ook deelnemer in Hoedekenskerke en schijnt leden te herbergen die gelieerd kunnen worden aan de Banana Connection, waarvan ook Kloosterboer onderdeel uitmaakt.

De Noormannen
De Noormannen schijnen een facelift te hebben ondergaan; wij zijn benieuwd of good old Huub Balthazar zich heeft laten strikken.

Kruiningen
Kruiningen maakt deel uit van het rijke voetbalverleden van de toernooidirecteur zelf, een soort Potato Connection dus.

De resterende ploegen zijn bekend op De Stoofwei. Flipse Boys is uiteraard een must en deze ploeg brengt flink wat leven in de brouwerij. Zeeland Sport, Apollo ’69 en SKNWK zijn fijne toernooiploegen gebleken. Daarbij een flinke portie VCK en gezelligheid en een succesvol toernooi is weer verzekerd. Nu de weergoden nog ….

De ploegen worden om 10.15 uur verwacht, broodjes en koffie staan dan klaar. Sluiting van het toernooi staat om 21.00 uur. Vanaf 15.00 uur zijn er weer frites etc., de muzikale omlijsting is deze dag nog een verrassing. De toernooidirecteur heeft verzekerd diverse opties te hebben, maar “de eindjes moeten nog aan elkaar worden geknoopt”.
De bekers zullen traditiegetrouw uitgereikt worden door de heer Kees Flipse.

De toernooicommissie.

Poule A
Flipse Boys
VCK 1
Kwadendamme
Serooskerke

Poule B
Hoedekenskerke
De Noormannen
Kloosterboer
Apollo ’69

Poule C
VCK 2
Kruiningen
Zeeland Sport
SKNWK