Ruime overwinning SKNWK en ZSC ’62

GOES – SKNWK en ZSC’62 zijn het seizoen in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal goed gestart. ZSC’62 rekende thuis af met Smerdiek (6-1) en SKNWK won bij SPS met 5-1. Brouwershaven pakte thuis een punt tegen Kruiningen: 2-2.

SPS-SKNWK 1-5: De Nieuwerkerkers waren een maatje te groot voor SPS. Wesley Goud en Emiel Kuijten waren voor rust trefzeker voor SKNWK. Uit een strafschop zorgde Maarten Padmos na rust voor 0-3 waarna SPS, eveneens uit een strafschop, via Hilbert van Akkeren terugkwam tot 1-3. Wilco de Valk scoorde daarna zijn eerste competitiegoal sinds zijn rentree bij SKNWK. Christian van Vossen scoorde de vijfde treffer.

Brouwershaven-Kruiningen 2-2: Scheidsrechter Wagenaar kwam niet opdagen waardoor het duel te laat begon. Onder leiding van arbiter Jan de Ruiter uit Noordgouwe kwam Brouwershaven door een kopbal van Marijn den Boer op 1-0. De van Yerseke teruggekeerde Edwin van Houte bewees zijn waarde door voor rust de gelijkmaker te scoren en na de hervatting de 1-2 in te koppen. Een kwartier voor tijd zorgde Dennis van Grunsven uit een vrije trap voor de 2-2-eindstand.

ZSC’62-Smerdiek 6-1: Een dikverdiende overwinning voor de thuisploeg die na één helft voetballen al met 3-0 leidde. Arjan Smalheer opende de score, waarna René Coomans en Kasimier Snoek scoorden. Via Coomans en Snoek liep ZSC’62 in de tweede helft uit naar 5-0 en door een penalty van Martin van der Schee kwam ook de 6-0 op het scorebord. Pas daarna kon Smerdiek uit een strafschop, genomen door Mohammed Allali, nog wat terugdoen.

Stavenisse-Halsteren 2-4 (1-0). Jeremy Gierman 1-0, Matthew Kramer 1-1, Maurice Wils 1-2, Erik Goossens 1-3, John Lambregts 1-4, Niels Veldman 2-4.

Waarde-Chrislandia 0-5 (0-5). Adri Sonneveld 0-1, Marco Polak 0-2, 0-3 en 0-4, Corné Jongenelen 0-5.