S.K.N.W.K. 1 heeft geen kind aan Vrederust 1

S.K.N.W.K. 1 klopte gisteren, zaterdag 22 september, na een 3-0 ruststand Vrederust 1 met maar liefst 7-2. Het is dat het vizier van de voorwaartsen van de blauw/zwarten niet helemaal op scherp stond, want anders behoorden ‘de dubbele cijfers’ zeker tot de mogelijkheden. Wesley Goud en Erwin Nelissen scoorden beiden 2x.


Wesley Goud (nog net zichtbaar) heeft hier z’n 2e doelpunt van de middag gescoord.

Na opnieuw een overwinning van de A-junioren (3-1 op Bruse Boys A1) en S.K.N.W.K. 2 (1-0 De Meeuwen 2) was het aan de mannen van Peter Groenewegen de beurt om de puntjes op Nieuwerkerk te houden. Al vanaf de aftrap was duidelijk welk team hier de overwinning zou behalen. S.K.N.W.K. was veel te sterk voor Vrederust.

Wie anders dan Wesley Goud zou de score openen voor S.K.N.W.K. 1. Met z’n snelheid (b)lijkt hij heel moeilijk te stoppen. Deze eerste treffer betekende dat Wesley in alle vier de tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden heeft gescoord.


Maarten Padmos (niet zichtbaar) heeft vanaf de penaltystip de 4-0 gescoord. Wilco de Valk (10) loopt in voor een eventuele rebound

Na 2x een gele kaart werd halverwege de eerste helft al een speler van Vrederust (1e keer overtreding op doorgebroken Ronald van Vossen (was misschien al rode kaart) en 2e keer op Weley Goud) naar de kant gestuurd. S.K.N.W.K. kon zo nog simpeler de voorsprong uit gaan bouwen.

Weer Wesley Goud en vlak voor de rust Leon Goedegebure (na een rebound op een schot van Ronald van Vossen) zorgden voor een 3-0 ruststand.

In de rust was de geblesseerde Ronald van Vossen achter gebleven in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Erwin Nelissen, die z’n competitie-debuut maakte voor de blauw/zwarten.

Een overtreding binnen ‘de 16’ op een van de S.K.N.W.K.-spitsen zorgde ervoor dat Maarten Padmos van de strafschopstip aan mocht leggen. Hij faalde niet en tekende de 4-0 aan op het scorebord.

Hierna werd het allemaal wel iets slordiger bij S.K.N.W.K. Zoals zo vaak blijkt dat een mannetje meer ook een nadeel kan zijn. Teveel mensen gaan ‘aanvallend denken’ en uit positie lopen. Gelukkig kon Vrederust helemaal geen potten breken en hadden ze de medewerking van S.K.N.W.K. nodig om tot scoren te komen.


De eerste tegentreffer van Vrederust gaat tegen de blauw/zwarte touwen

Een foute taxatie van doelman Koen de Jonge bij een vrije trap, zorgde er voor dat ook Vrederust op het scorebord kwam, 4-1. Hierna was het alleen maar S.K.N.W.K. dat aanval na aanval probeerde te verzilveren.

De 5-1 was overigens een hele bijzondere. Een verdediger van Vrederust wilde de bal wegwerken, maar schoot deze op een medespeler. Via deze speler rolde de bal tegen het net, 5-1.

Een vrije trap voor S.K.N.W.K. zorgde voor wat tumult. De scheidsrechter leek een vrije trap te geven aan Vrederust, maar riep tot 2x toe “S.K.N.W.K.-bal”. Met veel spelers van Vrederust uit positie nam aanvoerder Martijn Neele de vrije trap snel. Hij speelde Wilco de Valk aan en deze stuurde Wesley Goud weg. Na 3x een weigering van Wesley (stond hij nu wel of geen buitenspel?) speelde hij Erwin Nelissen aan, die was meegelopen. Erwin tekende voor de 6-1 en zijn eerste competitietreffer voor S.K.N.W.K.


Erwin Nelissen kopt hier z’n 2e treffer en de 7-1 voor S.K.N.W.K. binnen

Hierna nog een corner van Leon Goedegebure. Deze werd door Nelissen knap bij de 2e paal binnengekopt, 7-1.

Dit was nog niet de eindstand. Ook Vrederust mocht nog een keertje scoren na veel te veel nonchalance in de S.K.N.W.K.-verdediging. Eindstand 7-2.

Volgende week speelt S.K.N.W.K. 1 opnieuw een thuiswedstrijd. Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk is Kruiningen 1 de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande (Frank Boere), Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure, Ronald van Vossen (Erwin Nelissen) en Weley Goud (Richard v/d Sande).