Voorbeschouwing 4e klasse B Zuid 1 (zaterdag)

As. zaterdag alweer de 6 competitieronde van dit seizoen.

In Heijningen krijgt Chrislandia de huidige nummer 9, Brouwershaven op bezoek. Brouwershaven komt met het nodige zelfvertrouwen naar het Brabantse toe, na een knappe zege op Smerdiek (2-1) afgelopen week. Het zal er alles aan proberen te doen om de goed op de rails liggende blauwe trein van machinist van Fessem tot stilstaan te brengen. Ware het niet dat als er 1 ploeg zelfvertrouwen heeft over gehouden aan de laatste wedstrijd, het Chrislandia toch moet zijn. Na de niet gestolen overwinning bij EF ES VAU. Het is er Chrislandia dus alles aangelegen om de 3 punten in “De Put”te houden en dus aansluiting te houden met de top 3, en wie weet meer.

WIK’57 – SKNWK;

Leider SKNWK treft vandaag WIK’57 uit Kerkwerve, derby’s zijn altijd iets aparts maar veel problemen moet dit niet op gaan leveren voor de ploeg van trainer Groenewegen. Al zal de ploeg uit Kerkwerve op eigen veld de huid wel zo duur mogelijk willen verkopen.

Kruiningen – ZSC’62;

Grote vraag vandaag zal zijn of Kruiningen de zware nederlaag tegen leider SKNWK inmiddels heeft verteerd.
En zo ja hoe? Want er wacht weer een zware dobber voor de Kruiningers, ZSC’62. De ploeg van Rini Verwest stuurde afgelopen zaterdag Waarde met het schaamrood op de wangen(12-0) richting huis. Wij kunnen ons in ieder geval voorstellen dat er in Kruiningen nu verdedigers rondlopen die wakker schrikken van de naam Arjan Smalheer. Voor Kruiningen geldt dat er indien mogelijk een punt uit het vuur gesleept moet worden om niet verder achterop te raken in de achtervolging op de bovenste ploegen.

Halsteren – FSV;

Halsteren beleeft een gedegen seizoens opening, in ieder geval 1 die van deze ploeg mocht worden verwacht. Vandaag treft het in FSV een ploeg die op zijn zachts gezegd van ’t padje af is. De anders altijd zo betrouwbare voorwaartsen uit de Fendert laten het flink afweten, en de verdediging is nu ook nog niet het meest betrouwbare deel van hun ploeg. FSV gaat er vandaag naar alle waarschijnlijkheid wel voor om die bittere pil van vorige week door te slikken, en de weg naar boven weer in te slaan. Voor Halsteren geldt gewoon 3 punten thuis houden en geen of in elk geval zo weinig mogelijk punten morsen met het oog op de wedstrijd tegen SKNWK begin november.

Waarde – Yerseke;

Waarde dreigt na de oorwassing van vorige week tegen ZSC’62 het lelijke eendje van deze klasse te worden maar krijgt vandaag de gelegenheid om iets te laten zien van wat het werkelijk kan. En grote broer Yerseke lijkt mij nu de aangewezen ploeg om dat te doen. Want de ploeg uit het mosseldorp kan nu nog niet bepaald terug kijken om een vlotte en stabiele reeks wedstrijden, gelijk tegen Smerdiek en Halsteren, verlies thuis tegen Stavenisse en als een dief in de nacht met de overwinning aan de haal gaan tegen Chrislandia. Kortom een wedstrijd voor beide ploegen om de trouwe supporters weer eens wat te laten zien.

Smerdiek – Vrederust

Voor de mannen uit Smerdiek wordt het tijd om eens te laten zien dat deze start niet de hunne is, want laten we wel zijn 5 punten is redelijk maar je hebt gewoon 3 punten te weinig, als je de resultaten ziet tegen SPS en Brouwershaven. Vrederust heeft met overwinningen op FSV en Kruiningen zijn start zeker niet gemist en zij zullen er dan ook alles aan doen om ook na deze wedstrijd aanspraak te kunnen blijven maken op een plek bij de eerste 5. Het belooft volgens ons, beide ploegen kennende, wel weer een heet middagje te worden op sportpark”Haestinge”.

Stavenisse – SPS

Vandaag een derby op eiland Tholen, Stavenisse ontvangt SPS en doet goed mee in 4B, met overwinningen op Waarde en Yerseke. Zeker na zaterdag moet er vertrouwen zijn bij de geel/rode op een goed einde van deze wedstrijd. SPS is nog niet op stoom, maar kijkend naar vorig seizoen deden ze op het eind ook gewoon nog mee voor een plaats in de nacompetitie. Alle vertrouwen dat het daar goed komt in Poortvliet. Echter dan zal daar vandaag de eerste aanzet toe gegeven moeten worden, wat inhoud dat de 3 punten gewoon mee moeten naar huis.

Chrislandia plaatste deze voorbeschouwing van de 4e klas B op www.voetbalzuid.nl.