Slordig SKNWK 1 heeft niks te duchten van WIK 1

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren, zaterdag 6 oktober, aantreden in Kerkwerve op sportpark ‘De Vospit’ tegen s.v. W.I.K. ’57 1. Het werd een simpele overwinning, waarbij de blauw/zwarten weinig tegenstand had van de thuisclub. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk een makkelijke 0-6 zege. Wilco de Valk wist 3x doel te treffen.

Wesley Goud kopt over het doel van s.v. W.I.K. ’57 1

Vanaf het beginsignaal was snel duidelijk dat S.K.N.W.K. 1 deze middag het spel moest maken. W.I.K. hanteerde veelal de lange bal op routinier Theo Wittenberg. Deze kon de bal wel aannemen, maar met z’n rug naar het S.K.N.W.K.-doel en weinig mee opkomende mensen kon de thuisploeg hiermee zeer weinig uitrichten. Het is dat S.K.N.W.K. zeer slordig speelde, want anders had de uitslag veel hoger uit kunnen (en moeten) vallen.

De eerste twee treffers waren eigenlijk een kopie. Twee keer was Wesley Goud de aangever. Even zoveel keer was Emiel Kuijten de afmaker. Voor Emiel betekent dit dat hij dit seizoen al 3x doel heeft getroffen. De laatste treffer voor de rust was van Wilco de Valk. Na twee keer het vizier niet helemaal op scherp te hebben staan, was het de 3e keer wel raak. Hoog in het doel bepaalde Wilco de ruststand op 0-3.

Emiel Kuijten neemt een ingooi voor S.K.N.W.K. 1. Hij wist deze middag de bal twee keer in het doel te werken

Ronald van Vossen bleef in de rust licht geblesseerd achter. Hij werd vervangen door Erwin Nelissen.

Na de thee precies hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. ging op zoek naar de 0-4. Deze kwam er uiteindelijk ook. Wilco de Valk haalde de trekker over. De 0-5 en 3e van Wilco was de mooiste van de middag. Rechtsback Robbert v/d Zande gaf op linksbuiten(!!) een voorzet. Wilco sprong hoger dan alles en iedereen en knikte de bal tegen de touwen.

Het slotakkoord was voor Erwin Nelissen. Via Wesley Goud was het hij die de eindstand op 0-6 bepaalde.

Veel meer kansen kregen de blauw/zwarten deze middag, maar konden deze echter niet verzilveren. Smet op de wedstrijd waren de twee stomme gele kaarten van Wesley Goud en Erwin Nelissen. Absoluut onnodig in zo’n wedstrijd, terwijl hier toch elke week weer de nadruk op wordt gelegd. Het ‘koppie’ gebruiken!

Deze kopbal van Wilco de Valk gaat er nog niet in. In de 2e helft scoorde hij wel één van zijn drie treffers via een schitterende kopbal

A-junior Lex Folmer kwam nog in het veld voor de ongelukkig spelende Martin Kiesenberg. Richard v/d Sande (net als Lex al een wedstrijd in de benen) mocht Wesley Goud, die een slechte wedstrijd speelde, nog vervangen.

Een wedstrijd om niet al te lang over na te praten. Belangrijkste waren weer de 3 punten. Daarnaast hield de verdediging van S.K.N.W.K. opnieuw ‘de nul’.

Volgende week is Smerdiek 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Aanvang van dit competitieduel is 15:00 uur.

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg (Lex Folmer), Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure, Wesley Goud (Richard v/d Sande), Ronald van Vossen (Erwin Nelissen).