SKNWK 1 voor het eerst in de ‘dubbele cijfers’

S.K.N.W.K. 1 won gisteren voor het eerst deze competitie met ‘dubbele cijfers’. Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk werd het arme Waarde 1 met 10-0 terug gestuurd over de Zeelandbrug. Spits Christian van Vossen van S.K.N.W.K. nam 5 treffers voor z’n rekening. Echter hadden dit er minimaal 6 moeten zijn, want een uitgelezen mogelijkheid (een strafschop), werd door hem niet verzilverd.

Na vijf minuten in de wedstrijd was het Emiel Kuijten die S.K.N.W.K. op voorsprong bracht (door de vele kansen (en doelpunten) is het de schrijver van dit verslag niet gelukt om alle doelpunten exact te beschrijven).

S.K.N.W.K. 1 viert één van de tien treffers

Hierna gingen de blauw/zwarten op zoek naar meer. Vele kansen werden (nog) gemist, maar S.K.N.W.K. bleef volhouden en liet het balletje redelijk rondgaan. Nog voor de rust moest Waarde 5x aftrappen na treffers van de thuisploeg. Een zuivere hatrick van Christian van Vossen zorgde voor de 2-0, 3-0 en de 4-0. Broer Ronald van Vossen tekende aan voor de 5-0. Dit was voor ‘Chris’ een teken om het slotakkoord te verzorgen voor de rust. Hij zette de 6-0 op het scorebord.

In de 2e helft gingen de mannen van Peter Groenewegen door met waar ze gebleven waren, scoren. Wesley Goud 2x en de gebroeders van Vossen allebei nog 1x zorgden uiteindelijk voor de 10-0 eindstand.

Drukte voor het doel van Waarde

Gezegd moet worden dat Waarde zeker niet kwam om te verdedigen. Ze probeerden lekker mee te voetballen, maar moesten uiteindelijk concluderen dat de koploper van de vierde klasse B gewoon een maatje te groot was. S.K.N.W.K. was tot 10 minuten voor het eindsignaal goed bezig. Het balletje werd elkaar gegund en men was niet uit op eigen succes. Zo hoort het ook. De laatste 10 minuten van de wedstrijd verzwakte dit een beetje.

De Nieuwerkerkers zullen echter iets zuiniger om moeten springen met, zoals dat zo mooi heet, standaardsituaties. Vrije trappen, maar met name corners (en vandaag dus zelfs een penalty), worden zelden omgezet in doelpunten. Eigenlijk ook wel knap, want dat wil zeggen dat de tot nu toe 61 gescoorde doelpunten bijna allemaal via ‘het voetballen’ tot stand zijn gekomen. Echter kan het zo minimaal (lees slecht) omgaan met de ‘stilstaande momenten’ je ook een keer opbreken.

Man of the Match Christian van Vossen scoort hier één van zijn vijf treffers van de middag

Al met al weer een prima dag voor S.K.N.W.K. 1. Ook S.K.N.W.K. 2 had een goed weekend. Voor de wedstrijd van het ‘eerste’ wonnen zij met maar liefst 5-0 van Krabbendijke 2.

As. zaterdag een mooie krachtmeting op sportpark ‘Het Springer’. In het K.N.V.B.-bekertoernooi mag S.K.N.W.K. 1 het dan opnemen tegen één van ‘de toppers’ van dit moment uit de 2e klasse E, Terneuzense Boys 1. Het duel begint om 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sander Uijl, Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Leon Goedegebure, Ronald van Vossen, Christian van Vossen en Wesley Goud (Richard v/d Sande).