Prijsschieten voor van Vossen

door Bas Koel

Dinsdag 20 november 2007 – GOES – ZSC’62-spits Arjan Smalheer heeft de koppositie in het Zeeuws topscorersklassement overgenomen van Dennie Le Comte. Smalheer scoorde, net als Christian van Vossen, dit weekend vijf keer. SKNWK-spits Van Vossen komt door zijn doelpunten nieuw binnen in het klassement.

Zowel Smalheer als Van Vossen komt uit in de vierde klasse B. Misschien is dat ook wel de oorzaak waarom de spitsen zo makkelijk aan hun doelpunten komen. De tegenstand is in sommige wedstrijden minimaal, waardoor de spitsen zich flink kunnen uitleven.

Voor de 22-jarige Christian van Vossen maakt het niet uit. “Het gaat momenteel heel erg lekker. De laatste weken scoor ik makkelijk. Maar, met alle respect voor de tegenstanders, soms gaat het wel heel erg makkelijk. Het verschil met de derde klasse is erg groot.”

Afgelopen zaterdag moest Waarde geloven aan de scoringsdrift van de jonge aanvaller. In de met 10-0 gewonnen wedstrijd nam hij de helft van de doelpunten voor zijn rekening. Hij bracht zijn totaal daarmee op dertien goals. Toch zijn die doelpunten niet het belangrijkste voor de spits. “Het is mooi meegenomen, maar ik vind het belangrijk dat we dit seizoen kampioen worden. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat ook wel gebeuren.”

Van Vossen wil graag weer in de derde klasse spelen, omdat het niveau daar een stuk hoger ligt. “Het is leuker om op dat niveau te spelen. Je hebt veel meer tegenstand en er wordt meer gevoetbald. Veel doelpunten maken en makkelijk winnen is in het begin wel leuk, maar het begint nu te vervelen. We zijn nu met de hele ploeg keihard aan het knokken om zo snel mogelijk weer terug te zijn in de derde klasse. Daarin kunnen wij met dit team ook meedoen.”

SKNWK maakt zich nu op voor twee zware duels. Zaterdag komt tweedeklasser Terneuzense Boys voor de beker op bezoek. Een week later wacht in de competitie nummer twee ZSC’62. Van Vossen: “Zaterdag zal het een zware wedstrijd worden. Onze kansen zullen vooral afhangen van het spel van Terneuzense Boys. Als zij ons onderschatten, maken we een goede kans. Spelen ze zoals in de competitie, dan wordt het ondanks onze vele doelpunten heel lastig om te winnen. De week daarna tegen ZSC’62 zullen we er ook weer vol tegenaan moeten. Zij zullen erop gebrand zijn om de achterstand te verkleinen.”

>>Christian van Vossen scoort vijf keer tegen Waarde en komt daardoor het Zeeuws topscorersklassement binnen. Arjan Smalheer (ZSC’62) is de nieuwe koploper.