Yerseke houdt knap stand

Maandag 17 december 2007 – GOES – Brouwershaven kon in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal zelfs tegen negen tegenstanders niet scoren en daardoor won Yerseke door een vroege treffer met 1-0.

Yerseke-Brouwershaven 1-0: Chris van de Poel hielp Yerseke in de 13e minuut na een mooie aanval op aangeven van Alec van de Water aan een 1-0-voorsprong. Tien minuten voor rust werd Yerseke-speler Michel de Rooij na een slaande beweging richting een tegenstander uit het veld gestuurd. In de 70e minuut moest de thuisploeg met negen man verder toen Christiaan van de Jagt tegen zijn tweede gele kaart opliep. Brouwershaven stuitte in een hectische slotfase een aantal maal op invaller-doelman Matthijs Mol. De keeper van het tweede elftal voorkwam met enkele fraaie reddingen een doelpunt van Brouwershaven.

Stavenisse-WIK’57 1-2: Kees van Putte bezorgde Stavenisse van afstand een 1-0-voorsprong. Bart Boot profiteerde kort na de hervatting van een foutje van Stavenisse-doelman Aalt de Rijke. De keeper van de thuisploeg ging daarna ook bij de winnende treffer, gescoord door Lennart den Boer, niet vrijuit.

SPS-FSV 5-1. Ab van de Belt zorgde voor rust voor 1-0. Na de pauze bleek alles te kloppen bij de thuisploeg en Willem Bevelander scoorde 2-0 en 3-0. Edward de Rooij bracht FSV nog wel terug tot 3-1, maar de thuisploeg was niet meer te stoppen. Met zijn derde treffer zorgde Willem Bevelander voor de 4-1. Hilbert van Akkeren maakte er uiteindelijk nog 5-1 van.

Kruiningen-Chrislandia 5-1: Bij rust was de wedstrijd al gespeeld want toen leidde Kruiningen door goals van Arno van de Berge en Nicky Bauer (2x) met 3-0. In de tweede helft liep de thuisploeg eenvoudig verder uit. Jacco van Beek en Dennis Openeer tilden de stand naar 5-0. Ondanks dat Chrislandia-speler Corné Jongenelen in de 80e minuut met een rode kaart uit het veld werd gestuurd wisten de bezoekers in ondertal via Joost van de Hurk nog wel te scoren.

Halsteren-Smerdiek 4-2 (1-1). Door goals van Sjoerd Bakx (strafschop) en Smerdiek-speler Hilbert Brinkman stond het bij rust 1-1. In een hectische slotfase werd er vanaf de 82e minuut nog vier keer gescoord. Allen Koomans van de Dries zorgde voor 2-1 en door twee goals van Matthew Kramer kwam Halsteren op 4-1. Gert-Jan Snip scoorde daarna nog tegen.

ZSC’62-Vrederust 5-0: ZSC’62 kwam tegen Vrederust via Jos Kristalijn aan de leiding en voor rust maakte Gerard Verhoek ook nog de 2-0 voor de thuisploeg. Door twee goals van topscorer Arjan Smalheer liep ZSC’62 in de tweede helft uit naar een riante 4-0-voorsprong.

Uiteindelijk zorgde Yoeri Vogelzang met de vijfde treffer van de middag voor de eindstand.