Constancia brengt Terneuzen ronde verder

door Aector Dooms

Maandag 17 december 2007 – BEKERVOETBAL – Terneuzen was voor het bekerduel met SKNWK gewaarschuwd. Buurman Terneuzense Boys was eerder in het toernooi met 6-2 onderuit gegaan tegen de Schouwse ploeg en zo’n blamage wilde de Zeeuws-Vlaamse formatie voorkomen. De ploeg van Ardian Lekaj won eenvoudig met 4-0 en bereikte daardoor de laatste zestien.


Niels Burm (rechts) kijkt toe hoe Martijn Rijckaert de bal wegkopt terwijl een Schouws knietje vervaarlijk zijn kant op komt. foto Wim Kooyman

In tegenstelling tot Terneuzense Boys, maakte Terneuzen niet de fout om de zaterdag-vierdeklasser uit Nieuwerkerk te onderschatten. De zondag-tweedeklasser startte in een hoog tempo, met een hoge balcirculatie en dwong in het eerste kwartier drie kansen af. Zo miste Remco van Leeuwen, vrijgespeeld na een schitterende actie van Jonathan Constancia, een prima kans. Ook Sinan Coban had de openingstreffer op zijn schoen, maar de spits kwam eveneens niet tot scoren. Na een kwartier was het echter toch raak. Coban bediende Dwight van Hulle, die met zijn linker uithaalde: 1-0.

De ploeg van trainer Peter Groenewegen was door de achterstand niet aangeslagen en koos, als het even kon, voor de aanval. Dat Terneuzen het ritme van de beginfase niet kon vasthouden was ook de verdienste van de tegenstander. De Schouwenaren drongen onder aanvoering van Wilco de Valk en Erwin Nelissen een paar keer gevaarlijk door in het strafschopgebied van de thuisclub, maar doelman Dennis Wondergem keepte attent. Bij SKNWK was duidelijk het gemis van topscorer Wesley Goud, geschorst, zichtbaar.

De aanvaller van SKNWK had met drie treffers een groot aandeel in de bekerwinst op Terneuzense Boys, maar was zaterdag veroordeeld tot toezien.

Toen na ruim een half uur Emiel Kuyten rood kreeg, stond SKNWK voor een schier onmogelijke opgave. De spits kreeg zijn tweede gele kaart na een domme actie tegen Terneuzen-verdediger Niels Burm en dupeerde daarmee zijn ploeg.

“Bij een gelijke stand hadden we het accent nog op de verdediging kunnen leggen en op een uitval kunnen gokken”, zei Groenewegen. “Maar we keken al tegen een 1-0-achterstand aan. Toch zijn we niet echt weggespeeld.”

De Schouwse ploeg bleef ook met tien man goed tegenstand bieden. “Een goede ploeg”, vond technisch coördinator Fons Baart van Terneuzen. “SKNWK zou in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal beslist niet misstaan.”

In de tweede helft kreeg Jonathan Constancia het echter danig op zijn heupen en daardoor werd de score opgevoerd.

Remco van Leeuwen zorgde beheerst voor 2-0 en de derde treffer kwam op naam van Coban. Invaller Jarno Waebeke bepaalde, de eindstand op 4-0. Bij alledrie de treffers was Constancia de aangever.

Terneuzen-SKNWK 4-0 (1-0). 15. Dwight van Hulle 1-0, 58. Remco van Leeuwen 2-0, 63. Sinan Coban 3-0, 82. Jarno Waebeke 4-0. Scheidsrechter: H. van de Ketterij (Goes). Rode kaart (2x geel): Emiel Kuyten (SKNWK). Gele kaart: Dwight van Hulle, Niels Burm, Jonathan Constancia (allen Terneuzen). Toeschouwers: 300.