Dreischor en SKNWK naar finale

door Klaas Verspoor

Donderdag 20 december 2007 – BURGH-HAAMSTEDE – Op de tweede avond van het Pepsi-indoorsoccertoernooi in Burgh-Haamstede was Dreischor gisteren dé grote verrassing.

De zondagvijfdeklasser liet in poule B Mevo en Renesse achter zich en plaatste zich met poulewinnaar SKNWK voor de finalepoule van zaterdag.

De Nieuwerkerkers waren superieur en wonnen alledrie de wedstrijden. Dreischor was daarentegen met zeventien treffers de productiefste ploeg. Vooral de overwinning in de eerste wedstrijd tegen Renesse (10-1) droeg daar aan bij.

Renesse herstelde zich enigszins tegen SKNWK door maar met 3-2 te verliezen, maar verloor het slotduel tegen Mevo met 6-3.

Voor SKNWK-speler Sander Uijl was het een bijzondere avond, want hij kwam uit tegen zijn oude vereniging Dreischor.

Zijn SKNWK won met 6-1 in een onderlinge ontmoeting die doordat beide ploegen al twee overwinning op zak hadden feitelijk niet meer van belang was.

,,Kwalitatief was het, na de poule des doods van dinsdag, vanavond wat minder. Maar alles is goed verlopen. Mevo kon de stunt van vorig jaar, toen zij doordrongen tot de finalepoule, niet herhalen”, liet organisator Lesley Wolters weten.

Vanavond sluiten ZSC’62, Brouwershaven, WIK’57 en Zierikzee de voorrondes af en wordt duidelijk wie zaterdag naast DFS, Duiveland, SKNWK en Dreischor gaat strijden om de winst in de A-poule van het Pepsi-cola indoorsoccertoernooi.