Zierikzee scoort 24 keer in Burgh-Haamstede

door Klaas Verspoor

Vrijdag 21 december 2007 – BURGH-HAAMSTEDE – Zierikzee heeft zich op overtuigende wijze naar de finalepoule van het Pepsi- cola indoor soccerevent geschoten. Met drie klinkende overwinningen op achtereenvolgens WIK’57 (9-1), ZSC’62 en Brouwershaven (8-1) stelde de ploeg zijn kandidatuur voor de titel.

ZSC’62 komt zaterdag, door overwinningen op Brouwershaven (6-4) en WIK’57 (5-3) eveneens uit in de A-poule.

Tegen Zierikzee kwam het team uit Scharendijke nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk won de zondagvereniging – met trainer Marco Groeneveld als speler binnen de gelederen – ietwat geflatteerd met 7-2.

Zierikzee evenaarde de doelpuntenproductie van Duiveland, dat eerder deze week ook 24 keer scoorde. Doelman Erik Schot werd ook nog eens de minst gepasseerde doelman, want slechts vier keer werd de Zierikzee-keeper gepasseerd.

Brouwershaven rekende in een onderling duel overtuigende met WIK’57 af (6-1) en verwees de ploeg uit Kerkwerve daarmee naar de laatste plaats in poule drie.

De slotdag van het evenement staat voor morgen gepland. Vanaf 12.00 uur komen Dreischor, SKNWK, Duiveland, DFS, Zierikzee en ZSC’62 in de A-poule in actie. Die zes clubs gaan onderling uitmaken wie zich dit jaar soccerkampioen van Schouwen-Duiveland mag noemen.

In poule B strijden Bruse Boys, Ouwerkerk, Mevo, Renesse, Brouwershaven en WIK’57 om de hoogste eer.

De laatste wedstrijd gaat om 19.15 uur van start.