Puntendeling N.O.A.D. en S.K.N.W.K.: 3-3

In een onderhoudend duel dat door de supporters zeer werd gewaardeerd was de puntendeling een beste weergave tussen de voetballers van Flupland en Nieuwerkerk. Na een 1 – 0 ruststand in het voordeel van NOAD gingen uiteindelijk de beide ploegen met een 3 – 3 puntendeling over de streep. Bij SKNWK kwamen alle drie de treffers van aanvoerder Wilco de Valk.

Vlak voor rust opende NOAD spits Koen v Dijke de score en dat werd ook de ruststand. Na de rust kwam SKNWK al snel langszij. Een vrije trap van de Nieuwerkerkers spatte op de lat uiteen en de rebound was voor aanvoerder Wilco de Valk die beheerst de 1 – 1 aantekende.

SKNWK veerde op en halverwege de tweede helft was het weer Wilco de Valk die nu zijn team op voorsprong zette. Verdedigend liet NOAD in deze fase steken vallen en de ervaren SKNWK kracht wist daar behendig van te profiteren. Het was voor NOAD de ingevallen speler: Corne de Frel die zijn team weer langszij bracht en de gelijkmaker: 2 – 2 weer op het scorebord zette. Beide ploegen zetten meer in op de aanval en dat leidde in de tweede helft tot meer kansen.

Toen 10 minuten voor tijd Wilco de Valk zijn team weer naar een 3 – 2 voorsprong lifte leek de ploeg uit Schouwen Duiveland aan het langste eind te gaan trekken. Maar het was Wiljan Lisseveld die een prima actie binnen de 16 meter maakte en daarbij ten val werd gebracht. De strafschop werd benut door NOAD aanvoerder Iwan Geense: 3 – 3.

Een prima duel met de come back van NOAD jongeling: Remy van Herk op de backplaats. “Ik heb goed gekeken naar Wilco de Valk”, memoreerde hij na afloop. “Hoe die in de wedstrijd kan inhouden, knijpen, passen, coachen en verdelen, is een klasse apart”. “Na afloop heb ik nog met hem nagepraat”, besloot Remy.

Scheidsrechter Lisseveld gaf prima leiding aan dit sportieve duel.