Tiental ZSC 62 buigt 4-2-achterstand om in zege

GOES – ZSC’62 stond zaterdag in de vierde klasse B tegen Chrislandia acht minuten voor tijd nog met 2-4 achter, maar won wel: met 5-4.

Brouwershaven klopte Vrederust, koploper SKNWK won bij FSV en WIK’57 verspeelde in blessuretijd de zege bij SPS.

Brouwershaven-Vrederust 2-1: Uit een vrije trap van Anton Verweij kwam Vrederust op 0-1. Door Marijn den Boer, die een voorzet van Patrick Berrevoets via een tegenstander binnengleed, stond het bij rust 1-1. Uit een vrije trap van Dennis van Grunsven kopte Peter van Mourik, die voor het eerst sinds het seizoen 2000/2001 weer in de hoofdmacht van Brouw speelde, zijn ploeg naar de zege.

FSV-SKNWK 0-2: SKNWK had het lastig in Fijnaart. De koploper kwam voor rust door een goal van Christian van Vossen aan de leiding.

Na de hervatting, toen FSV via Edward de Rooij en Peter Ruttens goede kansen kreeg, zorgde een eigen inzet van Stefan Haverkamp voor de beslissing.

SPS-WIK’57 2-2: SPS domineerde maar WIK’57 scoorde in de elfde minuut bij de eerste de beste aanval via Bram Blakenburg de 0-1. Willem Bevelander maakte er daarna 1-1 van en Elmar de Kok zorgde in de tweede helft voor 1-2. Pas ver in blessuretijd scoorde Dick Uijl, die eerder de lat al had geraakt, uit een vrije trap voor de gelijkmaker.

ZSC’62-Chrislandia 5-4: De wedstrijd was droevig, het scoreverloop spectaculair. Twee goals van Jack Otto leidden tot 0-2, maar via Yoeri Vogelzang werd het nog voor rust 1-2. Arjan Smalheer maakte na rust 2-2, maar daarna zorgde Marco Polak met twee goals voor de 2-4.

De ingevallen Martin Kiezenberg viel daarna geblesseerd uit en omdat ZSC al drie keer had gewisseld moest ZSC met tien man verder. Nadat Werner Klaassen voor de belangrijke aansluitingstreffer zorgde, scoorde Smalheer opnieuw (4-4). René Coomans schoot ZSC’62 daarna naar de driepunter.

Stavenisse-Kruiningen 0-2 (0-0). Jos van der Jagt 0-1 (eigen doelpunt), Arno van de Berge 0-2.

Yerseke-Smerdiek 2-5 (1-2). Erik van Haaften 0-1, Elco de Schipper 1-1, Bart Stoutjesdijk 1-2, Elco de Schipper 2-2, Ad Pipping 2-3, Erik van Haaften 2-4, Ad Pipping 2-5.

Waarde-Halsteren 3-4 (2-1). Henk-Jan Stok 1-0, Jan-Willem van Velthuisen 2-0, Matthew Kramer 2-1, Henk-Jan Stok 3-1, Matthew Kramer 3-2, Sjoerd Bakx 3-3, Martijn Bovée 3-4.