Weer geen tegentreffer voor S.K.N.W.K. 1

De 25e competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1 werd gisteren afgewerkt op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Tegenstander was Chrislandia 1 uit Heijningen. Voorafgaand aan dit duel was het belangrijk voor de blauw/zwarten om er niet te gemakzuchtig over te denken. Immers het heenduel werd heel simpel met maar liefst 9-2 gewonnen en vorige week verloor Chrislandia zelfs met 8-0 van SC Stavenisse (achteraf bleek met heel veel invallers). Dus scherpte gewenst, want anders….

Daarnaast is S.K.N.W.K. natuurlijk bezig aan een unieke reeks die ze nog twee wedstrijden willen volhouden. Alle voorgaande 24 competitieduels werden in winst omgezet en inmiddels zijn de Nieuwerkerkers al ruim 10 wedstrijden zonder tegentreffer. Genoeg redenen dus voor S.K.N.W.K. om ook deze wedstrijd goed te benaderen.

Jan de Jonge nam de honneurs waar als verzorger voor de afwezige Ton Wijgerse (Jan nog bedankt!!)

Na twee minuten lag er al een bal tegen de touwen. Christian van Vossen zou scoren, ware het niet dat spits Wesley Goud nog snel even een tikkie tegen de bal moest geven. Stom, want hij stond buitenspel!

Dan in de 10e minuut toch de verdiende voorsprong. Een prima diepe bal van Martin Kiesenberg op Wilco de Valk. Deze legde de bal breed op Christian van Vossen, die simpel kon binnen tikken.

In de 24e minuut een kopie van de eerste treffer alleen dan met andere ‘uitvoerders’. Nu was de diepe bal van Martijn Neele op Kees-Jan van Nieuwenhuize. Hij bediende Wesley Goud, 2-0. Vlak voor deze treffer had Wesley overigens een gele kaart gehad, waardoor hij de laatste competitiewedstrijd wederom vanaf de zijlijn mag bekijken.

Doelman Quik heeft de bal…….

Maar laat hem weer los! Gelukkig kon Chrislandia uit de scrimmage niet scoren

Ook Chrislandia liet zich niet onbetuigd. Zij probeerden uit een scrimmage te scoren, maar gelukkig werd er redding gebracht op de doellijn door een S.K.N.W.K.-verdediger.

Voor de Nieuwerkerkers nog een aantal mogelijkheden, maar pas in de 40e minuut werd het 3-0. Nu was het Christian van Vossen die prima breed gaf op Wesley Goud, die de 3-0 kon aantekenen.

Na de rust was het alleen maar S.K.N.W.K. dat de klok sloeg. Helaas heel onzuivere passing en met name ‘de laatste bal’ zoals dat zo mooi heet, was vaak niet goed. Ook het veel te veel ‘gefocust’ zijn op een treffer zorgde ervoor dat we erg onnauwkeurig waren in de afwerking en het lang duurde tot doelpunten konden worden aangetekend.

In het begin van het duel was S.K.N.W.K. teveel bezig met de tegenstander en de scheidsrechter en vergat te voetballen. Gelukkig herstelde dit zich in de loop van de eerste helft

Pas in de 85e minuut kon het S.K.N.W.K.-publiek weer juichen. Wesley Goud kon zelf scoren, maar liet dit na. Zijn schot belandde op de paal en een ongelukkig meegelopen Chrislandia-verdediger schoot de bal pardoen in eigen doel, 4-0. Vier minuten later het slotakkoord. Een voorzet van Wilco de Valk werd door Emiel Kuijten binnengekopt, 5-0.

Weer geen tegentreffer en weer gewonnen. Volgende week de laatste competitiewedstrijd. In Halsteren is dan de nummer twee van de ranglijst de tegenstander. Hopelijk kunnen ‘de mannen’ nog één keer gas geven en zodoende zorgen voor een schitterde afsluiting van een prima seizoen.

S.K.N.W.K.; Léon Quik, Martijn Neele (Erwin Nelissen), Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Léon Goedegebure (Sander Uijl), Wilco de Valk, Christian van Vossen (Richard v/d Sande) en Wesley Goud.