SKNWK sluit seizoen af zonder puntverlies

SKNWK sluit seizoen af zonder een enkel punt te morsen

GOES – SKNWK sloot als kampioen van de vierde klasse B het voetbalseizoen 2007-2008 af zonder puntverlies.

Na 26 overwinningen, 116 doelpunten voor en slechts tien tegen, keert SKNWK komend seizoen terug in de derde klasse. Vorig jaar degradeerde de club nog onder leiding van Adriaan Nieuwenhuize, die dit seizoen met Kapelle pas op de plaats in de tweede klasse moest maken

WIK’57 speelt volgend seizoen wederom in de vierde klasse en eindigde dit seizoen na een 5-0-zege op Chrislandia op de negende plaats van de ranglijst. Voor ZSC’62 en Brouwershaven zit het seizoen er nog niet op. De twee Schouwse teams treffen elkaar zaterdag al in de nacompetitie.

Chrislandia–WIK’57 0-5: WIK’57 won voor het eerst sinds 19 januari 2008, toen er met 4-1 gewonnen werd bij ZSC’62, weer eens een duel. Daarna volgden tien wedstrijden zonder winst.

In Heijningen, tegen Chrislandia, werd er voor rust ook niet gescoord, maar door een doelpunt van Marco Ganzeman kwam de ploeg uit Kerkwerve na rust toch aan de leiding. Chrislandia kon nauwelijks tegenstand bieden en dat zorgde er voor dat WIK’57 zeker in de tweede helft lekker vrijuit kon voetballen. Door twee treffers van Rick Bevelander liepen de bezoekers dan ook uit naar 0-3. Bram Blakenburg deed daarna ook een duit in het zakje en door een treffer van Arjen Berrevoets werd het uiteindelijk ook nog 0-5.

Halsteren–SKNWK 2-5: Wilco de Valk opende met zijn tiende seizoenstreffer de score en dat betekende tevens de ruststand. Na de pauze liep SKNWK door goals van Maarten Padmos en Erwin Nelissen uit naar 0-3, waarna Alwin de Nijs SKNWK na 1105 minuten zonder tegentreffer weer eens een tegengoal bezorgde. Padmos scoorde daarna de 1-4 en door Martijn Bovée kwam Halsteren aan de tweede goal. Wilco de Valk sloot als laatste doelpuntenmaker van SKNWK het seizoen af.

ZSC’62–FSV 4-2: Edward de Rooij scoorde in de eerste helft de 0-1, maar na rust kwam ZSC’62 sterk terug. In een kwartier tijd hadden de gastheren de score naar 3-1 getild. Jan-Willem Dorreman bracht ZSC’62 langszij en door goals van René Coomans en Arjan Smalheer werd de marge twee goals in het voordeel van ZSC’62.

De Rooij kopte uit een corner nog wel de 3-2 binnen maar met zijn 32e seizoenstreffer zorgde Smalheer voor de 4-2. Rini Hart liep in de laatste competitiewedstrijd tegen een schorsing op en moet het eerste duel in de nacompetitie aan zich voorbij laten gaan.

Kruiningen–Smerdiek 1-1 (0-0). Arno van de Berge 1-0, Hilbert Brinkman 1-1.

Stavenisse–Vrederust 2-0 (0-0). Mark Tak 1-0, Kees van Putte 2-0.

Yerseke–SPS 0-2 (0-0). Willem Bevelander 0-1, Willem Bevelander 0-2.