Duiveland zakt door het ijs in oefenwedstrijd

GOES – ,,Het was een dramatische partij van onze kant”, concludeerde Duiveland-trainer Henk Schouten.

Zijn ploeg verloor zaterdag op eigen veld met 0-1 van het twee klassen lager spelende Bevelanders uit Kamperland.

Winst was er wel voor SKNWK (4-1 tegen Kogelvangers) én Mevo, dat met 3-2 bij DES’67 zegevierde. Dreischor verloor gisteren in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met 0-4 van het tweede elftal van Zierikzee.

Wilco de Valk haalt uit voor een schot in het duel met Kogelvangers. foto Marijke Folkertsma

DES’67-Mevo 2-3.

Mevo boekte tegen de zaterdag-vierdeklasser uit Dirksland de eerste overwinning onder trainer Leen Koster.

Mevo kwam op voorsprong toen een vrije trap bij Thomas Vos belandde. Vos stuurde vervolgens Erwin Fonteine diep die voor 0-1 kon zorgen.

Een misverstand in de Mevo-verdediging, Wouter Fioole speelde terug en doelman Arno Schipper liet de bal in het doel verdwijnen, leidde tot de 1-1.

Daarna stopte Schipper wel een strafschop van DES-speler Arjan Weststrate. Kort na de pauze zorgde Thomas Vos met enige hulp van de doelman voor de 1-2 en tien minuten voor tijd scoorde Arnoud van Dijke de gelijkmaker. Matthijs Heeres kopte Mevo bij de eerste paal uit een vrije trap uiteindelijk naar de overwinning. Het werd 2-3.

Duiveland-Bevelanders 0-1.

De Oosterlanders traden aan zonder Lex Zwang, Ronald Zwager en Leen IJzelenberg. ,,Ik miste mijn as, maar dat mag nog geen excuus zijn. Ik heb ze nog nooit zo stil gezien”, gaf Henk Schouten de sfeer in de Duivelandse kleedkamer na afloop weer.

Het was Duiveland dat aanviel en Bevelanders dat verdedigde. Voor rust werd er niet gescoord. Tien minuten na de hervatting scoorde de ploeg uit Kamperland. Duiveland-verdediger Bart-Jan van Damme ging in de fout en Youri Markusse profiteerde optimaal. ,,Ik hoop dat het leerzaam voor ons is geweest”, sloot Schouten af.

SKNWK-Kogelvangers 4-1. SKNWK begon het duel tegen de ploeg uit de derde klasse B van het zaterdagvoetbal slecht, want na vijf minuten stond het al 0-1 voor de bezoekers.

Lang keken de mannen van trainer Peter Groenewegen niet tegen een achterstand aan, want nadat Wilco de Valk Wesley Goud diep stuurde omspeelde de spits de doelman en scoorde hij beheerst. Op aangeven van Sander Uijl maakte Goud daarna de 2-1 op vrijwel identieke wijze.

Na een mooie aanval over een aantal schijven maakte Richard Bevelander er 3-1 van.

In de tweede helft bleek dat SKNWK voor rust heel veel energie verspeeld had. Peter Groenewegen zag, op een treffer van Wilco de Valk na die de 4-1 betekende, dan ook vooral dat de voor hem toch wel nuttige oefenwedstrijd als een nachtkaarsje uitging.

Dreischor-Zierikzee 2 0-4.

,,Tegen een voetballende ploeg als Zierikzee zie je direct de positieve en negatieve kanten van je eigen ploeg. En het positieve overheerst”, liet Walter de Jonge, de eerste trainer van het combiteam (Dreischor en Zonnemaire) weten.

Voor rust kwamen de Zierikzeese reserves, die worden getraind door ZSC-speler Kasimier Snoek, via Ingmar Quist op voorsprong.

In de tweede helft ging ook de conditie meespelen en liepen de bezoekers door goals van Nick Kappeteijn, opnieuw Ingmar Quist en Björn Boot uit naar de 0-4-overwinning.