Verslag website v.v. Kogelvangers

Hieronder volgt het verslag van de website van v.v. Kogelvangers van het duel tegen S.K.N.W.K. 1.

Volwassen SKNWK wint verdient van KV1

Een zeer jeugdig Kogelvangers kon het niet bolwerken tegen het makkelijk scorende SKNWK uit Nieuwerkerk. Ondanks dat Kogelvangers goed mee voetbalde was de uiteindelijke 4-1 nederlaag een terechte.

Het zou een lastig middagje worden, zoveel was wel duidelijk. SKNWK dat vorig jaar kampioen was geworden door in de 4e klasse al haar wedstrijden te winnen en door maar liefst 110 doelpunten te maken zou een pittige tegenstander worden.

Toen donderdagavond bleek dat we van onze toch wel ruime A-selectie maar liefst 11 spelers moesten missen door omstandigheden (Lowlands, Decibel en andere verplichtingen) vroegen sommige zich zelfs af of het überhaupt nog wel zin had om te gaan voetballen. Dat viel toch wel mee, maar dat het voor sommige jongens die er wel altijd zijn frustrerend was kan je je wel voorstellen.

Met een selectie van 15 man (gemiddelde leeftijd 21,5 jaar), een elftal dat in de tweede helft maar liefst 7 tieners telde (gemiddelde leeftijd in de tweede helft 20,2 jaar) werd dus ten strijde getrokken tegen het sterke en geroutineerde SKNWK. Toch werd er zeker in het begin meer dan goed partij gegeven. Kogelvangers kwam zelfs op voorsprong. Een prachtige aanval over vele schijven belandde voor de voeten van Ferry en die besloot nu maar eens niet te kappen maar gelijk te schieten. 0-1!! Een voorsprong die toch al weer snel werd weggegeven. Er werd goed gevoetbald maar persoonlijke fouten gaven deze middag de doorslag. Fouten waar de Nieuwerkerkers wel raad mee wisten en die dan ook afstraften. Maar liefste 3 van de 4 doelpunten kwamen voort uit persoonlijke fouten die eigenlijk gewoon niet kunnen. Dom balverlies op het middenveld, slecht en onoplettend verdedigen en de omschakeling van balbezit naar balbezit die vaak te wensen overliet. Eigenlijk gewoon zonde terwijl je toch is fases aller aardigst voetbal laat zien en ook goede kansen weet te creëren. Fouten dus die gewoon niet meer gemaakt mogen worden. In ieder geval een compliment aan de jongeren die gewoon goed speelden en de trainer zeker een signaal hebben gegeven dat zij eraan komen. Natuurlijk moeten zij ook nog veel leren en wennen aan het voetballen bij de senioren maar dat komt vanzelf.

Al met al toch nog een nuttige oefenwedstrijd waarbij we zeker niet hebben gefigureerd. Hopelijk kunnen we de komende 3 bekerwedstrijden werken aan een vast team. Zodat het e.e.a. ingespeeld is als de eerste competitiewedstrijd voor de deur staat.