‘Fertoute mikt met Brouw opnieuw op periode’

Onderstaand artikel is deze week te lezen in ‘Ons Eiland’:

Geschreven door Oscar Fonteine

Brouwershaven- Na de zomerstop, een paar oefenwedstrijden en een drietal bekerwedstrijden begonnen de Schouwse voetbalploegen afgelopen weekend aan de competitie. De meeste ploegen deden dat met één of meerdere nieuwe spelers. Zo strikte MEVO Thomas Vos van buurman Zierikzee, versterkte DFS zich met Pieter de Munnik –Hoek- en verraste Brouwershaven met de komst van Jaouad Fertoute.

Hoewel, van een verassing wil de ex-speler van onder meer hoofdklassers SHO, Barendrecht en Delta Sport zelf niet spreken. “Mijn vrouw is geboren in Zierikzee en na een aantal jaren in Barendrecht te hebben gewoond wilden we allebei graag wat meer rust. Daarom hebben we afgelopen zomer een huis in Zierikzee gekocht en zocht ik een voetbalclub op het eiland. Omdat ik al jaren bevriend ben met Dick van Splunder en ik vroeger eens aan hem beloofd heb dat ik ooit best bij Brouwershaven wilde spelen, is het balletje gaan rollen. Toen Dick hoorde dat ik naar Schouwen-Duiveland zou verhuizen, hield hij me aan die belofte. Zodoende spelen we nu samen in één team.”

Fertoute kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste weken bij de vierdeklasser. “Ik ben goed opgevangen en ook het voetbal is hier positief. Brouwershaven vormt een hecht team dat hard werkt en tot de laatste minuut blijft vechten. Dat vind ik mooi om te zien. Ik ben zelf ook een voetballer die het moet hebben van mijn werklust en daarnaast probeer ik de anderen in het veld te helpen. Ik voel me ook nergens te groot voor. Hoewel ik van nature meer een aanvallend ingestelde speler ben, heb ik er totaal geen moeite mee als de trainer mij bij wijze van spreken als voorstopper opstelt.”

De 37-jarige speler, die zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Krabbendijke zijn officiële competitiedebuut maakte, heeft nog geen idee hoe Brouwershaven er ten opzichte van de andere ploegen in de vierde klasse B voorstaat. Een doelstelling formuleren is dan ook geen eenvoudige klus. Helemaal niet nu Brouw al sinds de start van de voorbereiding te kampen heeft met een heuse blessuregolf. Fertoute: “Als de groep compleet is hebben we een leuke ploeg en dan moet het mogelijk zijn om opnieuw een periodetitel te halen. Want een feestje is nooit weg. Maar we moeten het van week tot week bekijken en elke wedstrijd zien als een finale.”

prognoses mannen

Vorig seizoen was een jaar waarin de Schouwse ploegen de successen aaneen regen. Maar liefst acht ploegen pakten een prijs, waarvan drie kampioensschappen, niemand degradeerde en ZSC’62 promoveerde uiteindelijk ook nog eens via de nacompetitie. In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar geen enkele Schouwse titelfavoriet, al mogen Bruse Boys en Zierikzee wel gezien worden als gevaarlijke outsiders. Voor DFS, SKNWK, Renesse en Brouwershaven moet een periodetitel mogelijk zijn, terwijl Duiveland, MEVO en WIK’57 zichzelf waarschijnlijk in de middenmoot terug gaan vinden. Dreischor/Zonnemaire en Ouwerkerk zullen normaal gesproken opnieuw in de onderste regionen van de vijfde klasse gaan spelen, terwijl ZSC’62 wekelijks een zwaar gevecht tegen degradatie zal moeten leveren, waarin elk puntje telt.

damesteams

Ook de eilandelijke damesteams begonnen afgelopen zaterdag de competitie. In de derde klasse moeten WIK’57/Brouwershaven en Zierikzee in staat worden geacht zich te handhaven. Twee klassen lager zal ZSC’62 in het linkerrijtje eindigen. Voor nieuwkomer Bruse Boys zal het eerste seizoen een leerjaar worden.