Sander Uyl vreest Dauwendaele niet

door Klaas Verspoor

DREISCHOR – In Middelburg staat zaterdag dé competitiekraker uit de derde klasse A op het programma, want de nummers één en twee van de ranglijst, Dauwendaele en SKNWK, treffen elkaar daar.

“Wij zijn tot rare dingen in staat”, waarschuwt Sander Uyl de koploper. Het lijkt wel ‘superzaterdag’ in de derde klasse A, want ook het duel tussen DFS (vierde plaats) en Veere (derde plaats), teams die mét SKNWK ook één punt achterstaan op Dauwendaele, staat op het programma.

Na de zesde speelronde zal blijken wie goede papieren blijft houden voor het veroveren van de eerste periodetitel.


SKNWK is volgens Sander Uyl ’tot gekke dingen in staat’. foto Dirk-Jan Gjeltema

De 28-jarige Sander Uyl, voor het tweede seizoen SKNWK’er, speelde nog nooit tegen Dauwendaele. “Voor mij zijn het nu natuurlijk bijna allemaal nieuwe clubs. Ik weet dat Dauwendaele een jong team heeft. Meer niet. Ik ben echt benieuwd. We kunnen zelf in elk geval achterover leunen en hebben spelers om er vliegensvlug uit te komen.”

Uyl voetbalde tot twee seizoenen terug bij Dreischor en hij heeft absoluut geen spijt van zijn overstap. “Het bevalt steeds beter. Ik ben iemand die altijd even moet wennen en mensen moet leren kennen met wie ik voetbal. Misschien had ik al wel op mijn twintigste naar een andere club moeten gaan, maar ik heb het bij Dreischor altijd naar mijn zin gehad. Ik ga nog weleens kijken en dan zie je toch wel dat het heel anders voetballen is in de vijfde klasse. Het is veel harder. Hier wordt meer gevoetbald en leer ik ook beter voetballen.” Uyl beleefde zijn eerste seizoen bij SKNWK, met 26 overwinningen, in een roes. ” Je zou toch verwachten dat er ooit een verslapping zou komen, maar SKNWK heeft spelers met een aparte klasse die een wedstrijd in een moment kunnen beslissen.” SKNWK presteert volgens hem een klasse hoger naar behoren. ” We liggen redelijk op schema. Ik had zelf wat minder punten verwacht, zeker ook omdat we Ronald van Vossen en Maarten Padmos ten opzichte van vorig seizoen missen en onze eerste selectie niet zo breed is. Maar zaterdag zullen we zien waar we écht staan.”

Uyl was tegen ZSC’62 vorige week de vierde SKNWK-speler die dit seizoen scoorde. Zelf bereidt hij liever een doelpunt voor, zo laat hij weten. “Ik ben meer een werker en vind het prachtig om een pass te geven.” SKNWK is al 32 duels ongeslagen en Uyl heeft het gevoel dat die serie nog niet doorbroken hoeft te worden bij Dauwendaele. “Als we fit zijn en voor elkaar willen strijden, moet een gelijkspel zeker mogelijk zijn. En misschien wel meer. We hebben tenslotte tegen Veere ook gelijkgespeeld. In de voorbereiding wonnen we van HVV’24 en speelden we gelijk tegen Oostkapelle. We zijn tot rare dingen in staat, maar de vorm van de dag zal zaterdag ook bepalend zijn.”