Bruse Boys 4 eenvoudig langs SKNWK 3

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen weekend tussen S.K.N.W.K. 3 en Bruse Boys 4 van de website van Bruse Boys:

Door Ricardo

De vele regenbuien deden vermoeden dat de uitwedstrijd tegen SKNWK 3 zou worden afgelast, maar niets was minder waar. Zonder de geblesseerden Dick van Wolferen, Rini van Opijnen, Mark Meertens en Rick v/d Maas traden de boys op een prima bespeelbare mat daarom “gewoon” aan tegen de plaatselijke trots. Niet zonder resultaat: 1-5.

In de gebruikelijke 3-4-3 opstelling was de openingsfase rommelig en echte kansen bleven daardoor uit. veelvuldig werd de bal het 16-metergebied ingepompt, maar zonder resultaat. Na een kwartier spelen drong dan ook bij de meeste spelers van Bru 4 het besef door dat deze tactiek geen doelpunten zou gaan opleveren. Met goed combinatievoetbal werd SKNWK de rest van de eerste helft stevig onder druk gezet. Al vrij vlot resulteerde dit in een goal van Arnoud, die een afgemeten voorzet van Sander B. via de keeper van SKNWK binnenwerkte.

Via de flanken bleven de combinaties vervolgens vloeien. Sander was diverse malen zijn tegenstander de baas en zag dit bekroond met een doelpunt. Na een voorzet van links zette hij handig zijn persoonlijke bewaker opzij om zonder twijfel de 0-2 tegen de touwen te schieten. Als aangeschoten wild liepen de spelers van SKNWK over het veld. illustratief was de prachtige goal van Boy. Op de rand van de zestien werd hij volkomen vrijgelaten, zodat hij ongemoeid in het dak van het doel binnen kon schieten.

Deze genadeklap was voor laatste man Cees het sein om nog wat vaker in te schuiven. Eén van zijn momenten leverde de 0-4 op. Een droge knal met links liet de keeper van de blauw-zwarten kansloos.

In de rust werd er een heerlijke kop thee geserveerd en moest keeper Rien Giljam met een teenblessure in de kleedkamer achterblijven. Zijn vervanger was Sander B. waarover later meer. In de tweede helft was Bru geen schim meer van de ploeg uit het eerste bedrijf. Veel slordig balverlies, te korte passes en slecht afwerken deden de neutrale toeschouwer verlangen naar de derde helft. Een derde helft die voornamelijk in het teken stond van de vijfde goal van Bruse Boys.

Na een afgemeten corner kopte Arnoud op de paal, waarna de bal via een SKNWK-speler nogmaals de paal raakte en de bal uiteindelijk binnenviel. Eigen doelpunt zo leek het, maar na diverse claims (en om van het gezeik af te zijn) werd deze frommelgoal aan Arnoud toegekend.

De eretreffer van SKNWK was tekenend voor de tweede helft. De ouwe, sluwe spits van SKNWK kon ongehinderd aanleggen, schoot uiteindelijk met 33 kilometer per uur op de goal, maar toch bleek de bal voor Sander onhoudbaar.

Na het laatste fluitsignaal werd in de kleedkamer nog enige tijd gediscussieerd over de “Wok van Zeeland”, aangezien Rick v/d Maas vol overtuiging was dat er deze avond een gezellig samenzijn op het programma stond. Bij nader inzien een misverstand. Om te voorkomen dat Rick in tranen zou uitbarsten, besloot ongeveer de helft van het team toch te gaan wokken en werd er ampersant in Neffen d’ Eule nog even een striptease-act meegepakt. Op 20 december is nu echt een gezamenlijke wokmaaltijd gepland.

Volgende week spelen we thuis tegen Halsteren.