Bijzonder weerzien voor DFS’er Léon de Bruine

door Klaas Verspoor

ZONNEMAIRE – Voor Léon de Bruine belooft het zaterdag een bijzonder duel te worden.

Met DFS speelt de ex-inwoner van Nieuwerkerk tegen zijn oude club SKNWK. ,,Het maakt het altijd wel wat spannender om tegen ze te spelen”, geeft hij aan.


Léon de Bruine foto Dirk-Jan Gjeltema

De speler van DFS maakte anderhalf seizoen geleden voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière de overstap van SKNWK naar de club uit Burgh-Haamstede. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse A en SKNWK werd dat in de vierde klasse B. ,,Ik had eigenlijk gehoopt dat we niet bij SKNWK in de derde klasse ingedeeld zouden worden. Ik ken heel veel jongens van die club en heb nog met een groot aantal gespeeld. Aan de andere kant, het is wel leuk om tegen ze te spelen, want er is absoluut geen haat en nijd.”

De Bruine volgt SKNWK uiteraard met speciale interesse. ,,Ze begonnen redelijk, maar spelen wat wisselvallig. Ik denk dat er misschien wel wat te hoge verwachtingen waren. Vorig seizoen hebben ze natuurlijk geen punt verspeeld. En als er dan een klasse hoger wat blessures komen, dan is het net zoals DFS maar gewoon een dorpsclub.”

Voor beide verenigingen is het gissen of ze klaar zijn voor de derby. SKNWK verloor vorig weekend in een oefenduel met 5-0 van vierdeklasser De Noormannen. ,,Maar ik weet niet wat ik daar van moet denken. De competitie is toch anders”, analyseert De Bruine.

Zelf kwam DFS, mede door de lange vorstperiode, nauwelijks in actie tijdens de winterstop. Vorig weekeinde vertoefde de eerste selectie van de Schouwse club nog in de Kempervennen. De Bruine: ,,Vrijdagavond eten en stappen in Eindhoven, op zaterdag wat minipartijtjes en een teamchallenge. En zondag weer naar huis. Het is altijd wel iets om naar uit te kijken.”

Zo kijkt De Bruine ook uit naar de tweede seizoensconfrontatie met SKNWK. Op 20 september 2008 werd het in Nieuwerkerk 2-2. ,,We deden niet onder voor SKNWK, maar we hadden bij de rust wel met 3-0 achter kunnen staan. Qua veldspel en balbezit waren wij wel de bovenliggende partij, maar dat moet je kunnen uitdrukken in goals. We hadden daar ook kunnen verliezen.”

Als de terreinomstandigheden het toelaten, belooft het een interessant duel te worden. ,,Ik verwacht afwachtend voetbal, maar wij hebben toch meestal zelf toch wel aanvallende ideeën. Wij willen de aansluiting met de bovenste ploegen behouden. De ploeg is positief, maar we weten ook dat we tot nu toe boven verwachting presteren. Al zitten er nog wel wat groeimogelijkheden in onze ploeg.”