Duiveland verliest in dubbel opzicht

Het jaar 2009 heeft Duiveland nog bijzonder weinig opgeleverd. Wat heet, de Oosterlandse ploeg is na de tweede opeenvolgende nederlaag de koppositie in de tweede klasse E kwijtgeraakt. Dat gebeurde in een rechtstreeks duel met Dinteloord, dat voorafgaand aan de wedstrijd op een tweede plaats stond. Negentig minuten later konden de West-Brabanders stuivertje wisselen met Duiveland. Dat was namelijk het gevolg van een 3-2-zege op de ploeg van trainer Henk Schouten.

De overwinning van Dinteloord was net als de thuisnederlaag tegen Arnemuiden op 24 januari terecht. Hetzelfde Arnemuiden is net als Dinteloord Duiveland ook op de ranglijst gepasseerd na een uitzege tegen Nieuwdorp.

Door de twee verliespartijen krijgt Bruse Boys Duiveland zowaar weer in het vizier. De formatie van oefenmeester Edwin Kriens boekte zaterdagmiddag tegen Oostkapelle de vijfde overwinning op rij en staat na de vijftiende competitiedag zelfs op een vierde plaats en nog maar op vier punten van Duiveland.

In Scharendijke streden ZSC’62 en SKNWK om de punten in een fletse derby. Gezien de uitslag (0-2) kun je veronderstellen dat de Nieuwerkerkers de bovenliggende partij waren, maar dat was slechts tot de vroege goal van Wesley Goud (foto) het geval. Daarna was ZSC’62 zeker niet de mindere van SKNWK, maar ontbrak het de thuisploeg aan wat geluk en vertrouwen waardoor de een terechte gelijkmaker uitbleef. Invaller Richard van de Sande verdubbelde diep in de tweede helft de score.

UITSLAGEN

Tweede klasse E:

Bruse Boys-Oostkapelle 3-0 (1-0 Peter Willemse, 2-0 Ben Schot, 3-0 Mats Willemse)

Dinteloord-Duiveland 3-2 (1-1 Lex Zwang (penalty), 3-2 Dennie le Comte)

Derde klasse A:
ZSC’62-SKNWK 0-2 (0-1 Wesley Goud, 0-2 Richard van de Sande)

DFS-Heinkenszand 4-2 (1-0 Huib Nortier, 2-1 Anco van der Linde, 3-1 Huib Nortier, 4-2 Remco Rotte)

Vierde klasse B:

WIK’57-Brouwershaven 0-2 (0-1 Arjan Visser, 0-2 Patrick Berrevoets)

Waarde-Mevo 1-3 (1-0 e.d., 0-2 Thomas Vos, 0-3 Wouter Fioole)

Fotobijschrift: ZSC’62-doelman Luc van Beemen ziet de kopbal van SKNWK-spits Wesley Goud in zijn doel verdwijnen. De treffer van Goud betekende de 0-1-voorsprong voor zijn ploeg.