Officiële Mededelingen gaan digitaal

Met ingang van het seizoen 2009/’10 is de informatie in de Officiële Mededelingen (OM) uitsluitend digitaal beschikbaar. Na vele jaren komt daarmee een einde aan de papieren uitgave in de zes districten van de Officiële Mededelingen veld, futsal en pupillen.

Hiermee zet de KNVB een belangrijke stap in de verdere digitalisering. De voordelen van een digitale versie van de OM zijn talrijk. Zo neemt de snelheid van communicatie toe, is deze meer gericht op de doelgroep, actueler en overal bereikbaar.

Meer gemak, meer mogelijk

Veel verenigingen geven aan dat de papieren versie van de OM op het moment van uitkomen alweer achterhaald is. Verenigingen willen een verdergaande service en vooral meer gemak. De digitalisering van de OM maakt dit allemaal mogelijk. Ook voor wedstrijdofficials biedt de digitale OM veel gemak. Zo hoeven scheidsrechters bijvoorbeeld niet meer allerlei pagina’s door te worstelen om te kijken of ze al dan niet een aanstelling hebben.

OM digitaal, wat is dat?

Vanaf volgend seizoen is dus alle informatie digitaal beschikbaar. Dit betekent dat alle informatie over tuchtzaken, aanstellingen, overschrijvingen en overige officiële berichtgeving wordt aangeboden via Sportlink_Club, de website en het systeem voor wedstrijdofficials.

Nog niet digitaal aangesloten?

Bent u wedstrijdofficial en (nog) niet in het bezit van een pc met internet? Dan kunt u uw aanstellingen en belangrijke berichten via de post ontvangen. Neem hiervoor contact op met het districtskantoor.

Meer informatie nodig?

Tijdens de regio- en clustervergaderingen krijgen de verenigingen een toelichting op de digitalisering van de OM. Bovendien ontvangen de verenigingen en wedstrijdofficials nog dit seizoen uitgebreide informatie hoe om te gaan met alle digitale mogelijkheden, zodat iedereen er optimaal gebruik van kan maken.