Broederteams: FC Berrevoets en IJzelenberg United

De schriftjes van broer Rinus Berrevoets boden uitkomst. WIK’57 heeft in de jaren zeventig met vijf broers in het eerste elftal van WIK’57 gespeeld: Kees, Wim, Adrie, Piet en Rinus Berrevoets. De zesde broer, Simon, was nog net iets te jong om in die periode met al zijn broers een soort FC Berrevoets te formeren in Kerkwerve. Maar de vijf broers hebben momenteel het Zeeuws broederrecord in handen.

Een paar kilometer verderop, in Oosterland, kwamen een stuk recenter vier broers uit in één elftal. Bij Duiveland drukte het gezin IJzelenberg zijn stempel op het team. Met Mark, Chris, Jan en Leen IJzelenberg werd voetbal een familiezaak in Oosterland. IJzelenberg United. In het seizoen 2005/2006 scoorden ze bijna alle vier; alleen Leen kwam niet op het scorebord. En dat terwijl hij momenteel als enige nog in het eerste elftal van Duiveland speelt.

De gebroederlijke oproep was niet aan dovemansoren gericht. De suggesties stroomden binnen. Dank daarvoor. Behalve de vijf Berrevoetsen en vier IJzelenbergen staat de teller ook nog op vijftien trio’s. Een mooi stel speelde bij ’s-Heer Arendskerke in de jaren negentig. De broers Leo, Marco en Frank Goedegebure plus neef Wim Goedegebure én de broers Peter, Gerben en Ard Eversdijk in één elftal.

Dreischor had enkele jaren geleden eenzelfde gezelschap rondlopen met tegelijkertijd de drie broers Van der Helm en de drie broers Uil. Alle broers staan hieronder opgesomd. Heb je aanvullingen of aanpassingen (waren er bijvoorbeeld geen vier Wiltingen?), laat het weten via rudestats@zeelandnet.nl..

De kolom ‘periode’ is niet sluitend, maar dient om een indruk te geven wanneer de broers speelden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/