Monsterzege Axel, verlies Hoek in tweede ronde

Ook in de tweede ronde van de poulefase van de districtsbeker zijn veel doelpunten gescoord. In de 63 gespeelde wedstrijden werd het gemiddelde van afgelopen weekend echter niet overtroffen. Met een moyenne van 4,9 doelpunten per wedstrijd werd een totaal van 308 treffers bereikt.

Axel beleefde in Terhole een extreem productieve avond. De zondag-vierdeklasser trof liefst zestien maal doel tegen de thuisploeg die zelf niet tot scoren kwam.

FC Dauwendaele plaatste zich voor de volgende fase van het bekertoernooi. De Middelburgers wonnen met 5-1 van Kapelle en vergrootten daardoor hun voorsprong op Steenbergen dat tegen Internos op 2-2 bleef steken.

VC Vlissingen kan zich komende zaterdag tegen buurman GPC kwalificeren voor de volgende ronde. In Hoek was de zondag-eersteklasser met 1-2 de sterkste. Terneuzense Boys en GPC Vlissingen bleven steken op 0-0. Kloetinge won op eigen veld met dezelfde cijfers het bekerduel tegen RCS.

SKNWK sloot de wedstrijd tegen SC Gastel af met acht spelers. Na een 2-3 ruststand ging het in de tweede helft helemaal mis. SKNWK zag twee spelers geblesseerd het veld verlaten en werd tot twee keer toe bestraft met een rode kaart. Bovendien zat de ploeg erg dun in de reservespelers, waardoor de bezoekers bij een 3-3 stand nog maar acht spelers op het veld hadden staan. De thuisploeg zag haar kans schoon en trok de zege naar zich toe: 5-3.

Ook onder meer Duiveland, Aardenburg en Zaamslag lieten geen steek vallen en gaan in hun poule aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden.

Zaterdag en zondag wordt de derde ronde gespeeld.