Rillandia sluit beker af met overwinning

Rillandia heeft de derde en tevens laatste poulewedstrijd om de districtsbeker winnend weten af te sluiten. In Nieuwerkerk werd SKNWK, na een 1-3 ruststand met 2-5 verslagen.

Halverwege de eerste helft kwam Rillandia op voorsprong. Een lange pass van Rob van Elsakker werd door Huseyin Dogan prima over de keeper geschoten, 0-1. Diezelfde Dogan kreeg tien minuten later de ideale mogelijkheid om zijn tweede treffer van de middag te produceren. Nadat Mehmet Dolma in het zestienmetergebied van SKNWK naar de grond was gewerkt kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop toekennen. Zonder al te veel moeite werd deze elfmetertrap benut, 0-2. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg al weer terug in de wedstrijd. Richard van de Zande draaide de bal keurig in de linkerbovenhoek, 1-2. Het slotakkoord van de eerste helft was toch voor Rillandia, en dan met name Mehmet Dolma. De aanvaller wist eerst een aantal tegenstanders te passeren en vervolgens via de onderkant van de lat raak te schieten, 1-3.

Na de pauze was Rillandia verreweg de betere ploeg. Vreemd genoeg was het juist SKNWK dat in de 54e minuut tot scoren kwam. Rene Verschoor werkte van dichtbij de bal tussen de palen, 2-3. Rillandia liet hierna veel kansen onbenut, maar in de slotfase kwam het wel nog twee keer tot scoren. Eerst was het invaller Arjan Koopmans die met een geplaatste boogbal voor 2-4 zorgde. Even later bepaalde Huseyin Dogan, met zijn derde treffer, de eindstand op 2-5. Een uitslag, die met name op basis van de tweede helft, veel hoger had kunnen uitvallen.

Na nederlagen tegen SC Gastel en Roosendaal helpen deze drie punten Rillandia niet verder in het bekertoernooi. Volgende week wacht nu de competitiestart met een thuiswedstrijd tegen NOAD’67.