SKNWK zakt verder weg

MIDDELBURG – In de derde klasse A leed SKNWK in en tegen Kruiningen een gevoelige 3-0-nederlaag.

De ploeg van trainer Gerjo Prins zag zo Kruiningen in punten op gelijke hoogte komen, waardoor SKNWK de nieuwe hekkensluiter is.

De Kruiningse formatie van trainer Peter van Poortvliet speelde ook nog twee duels minder. De ploeg staat nu elfde.

Collega Prins nam de 3-0-nederlaag als een man en wanhoopt niet. ,,We kunnen nu alleen maar meer omhoog kijken. De afgelopen week hebben we twee keer hard getraind en we moeten van onszelf uit blijven gaan. We krijgen de boel heus weer wel op de rails”, reageerde Prins na de zesde seizoensnederlaag.

De Nieuwerkerkers kregen op vreemde bodem voor rust een aantal goede kansen, maar de overtuiging of het overzicht ontbrak bij de afronding.

Zo zag George van Heukelom bij een doelpoging een drietal ploeggenoten over het hoofd, schoot Wesley Goud van dichtbij over en claimde SKNWK ook nog een penalty na een overtreding op diezelfde Goud.

Daardoor hield Kruiningen-doelman Jacco Veerhoek, die eerste keus Edgar Verhage verving, de nul.

Dat kon SKNWK-keeper Koen de Jonge na 65 minuten, toen aanvoerder Jimmy Fens namens Kruiningen de score opende, niet meer zeggen.

Vijf minuten later scoorde Fens uit een afgeslagen corner ook de 2-0. Urvin van Hekelen zorgde daarna voor de derde Kruiningse treffer.

In het andere inhaalduel in de derde klasse A won AZVV met 4-0 (goals Kana da Rosa Bernardo, Michiel Standaert (2x) en Ben Ongenae) van Spui, dat op de ranglijst met ‘vier uit zes’ slechts één punt boven SKNWK staat.