Ruime winst DFS in derby tegen SKNWK

DFS heeft zaterdagmiddag in Nieuwerkerk korte metten gemaakt met SKNWK. Na een 0-3 ruststand liepen de bezoekers in de streekderby uit naar een ruime 0-5 overwinning.

Nadat Pieter de Munnik na ruim tien minuten spelen zijn ploeg op voorsprong had gezet, schoten Jarno Vermeulen en Jeroen Grefkens de 0-3 ruststand op het bord. In het tweede bedrijf gaf SKNWK zich gewonnen en konden de bezoekers via treffers van Jarno Vermeulen (strafschop) en Kevin Veerhoek de wedstrijd afsluiten met een klinkende 0-5 overwinning.

“Ik heb vandaag enorm genoten van het spel dat DFS op de mat bracht”, verklaarde DFS-trainer Nico Schoute op Radio Schouwen-Duiveland. “Ik had SKNWK hoger ingeschat, maar we konden al snel eenvoudig uitlopen naar een 0-3 voorsprong. Als we nog wat beter waren geweest in de afwerking, dan had het nog een veel grotere uitslag kunnen worden”.

Na negen wedstrijden heeft DFS zich gesetteld in de middenmoot van de derde klasse A. Met veertien punten bedraagt de achterstand op koploper AZVV, tegenstander van volgende week, vijf punten.