SKNWK deed het vijf keer nóg slechter

DFS schreef zaterdag een zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis van SKNWK. De club uit Burgh-Haamstede imponeerde in Nieuwerkerk met een 0-5-overwinning. Slechts vijf keer in zijn bestaan verloor tegenstander SKNWK op eigen veld met een groter verschil. Borssele heeft de recordscore op zijn naam staan met een 9-0-overwinning.

Dat gebeurde in het seizoen 1968/1969. Een seizoen eerder kogelde Oostkapelle er in Nieuwerkerk zelfs elf in, maar SKNWK maakte er zelf ook drie. Acht doelpunten verschil dus. Dat was ook het verschil tussen SKNWK en SSV’65 op de slotdag van het seizoen 1992/1993. Het werd 1-9 door onder meer zeven goals van Marc de Groote. De eer werd gered door Robin Vrij.

Er zit echter ook een positief tintje aan de oorwassing van de Nieuwerkerkers: van alle thuisnederlagen met vijf goals of meer leidde er uiteindelijk slechts ééntje tot degradatie. Dat was in 2000, toen kampioen De Alblas met 0-5 had gewonnen op sportpark Het Springer. Op eigen veld had De Alblas overigens met 10-3 gewonnen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/