Vragen en antwoorden over de verhuizing

Wat betekent de verhuizing van KNVB.nl naar Voetbal.nl voor clubs? We zetten een aantal vragen en antwoorden op een rijtje.

Wat betekent de verhuizing voor de huidige doorlinks van KNVB.nl naar mijn eigen verenigingssite?

Om aan de wens van de verenigingen tegemoet te komen, kunnen de programma’s, standen en uitslagen ook na de definitieve verhuizing via een doorlink worden geplaatst op de eigen verenigingssites. Binnenkort zullen de verenigingen nader worden geïnformeerd, onder meer op KNVB.nl, over hoe de doorlinks kunnen worden gemaakt.

Daarnaast werkt de KNVB aan een structurele oplossing, zodat verenigingen in de toekomst op een gemakkelijke manier informatie van Voetbal.nl, zoals de programma’s, standen en uitslagen, kunnen plaatsen op hun eigen website. Daarbij staan we open voor goede ideeën. Mocht u of uw webmaster hierover ideeën hebben, dan kunt u e-mailen naar: nieuwewebsite@knvb.nl.

Waar vind ik op Voetbal.nl het gehele programma van mijn vereniging?

Als u, eenmaal ingelogd, onder het kopje Clubs & competities een team heeft toegevoegd aan ‘ Mijn teams’ en vervolgens in het menu naar ‘Mijn clubs’ gaat, ziet u daar uw toegevoegde vereniging. Als u deze vereniging aanklikt, verschijnt onder andere het kopje ‘programma’. Hier kunt u, zoals u gewend was op KNVB.nl, het gehele programma van uw vereniging bekijken. Dit geldt ook voor alle uitslagen van de teams van uw vereniging.

Waar vind ik op Voetbal.nl eventuele afgelastingen?

Zie het antwoord op de vorige vraag, dus op dezelfde plek.

Verhuist de ‘standenlijst’ die nu is op te vragen op www.knvb.nl mee naar Voetbal.nl?

De ‘Standenlijst’ is een overzicht met uitslagen en standen die verenigingen kunnen gebruiken om dit binnen de club door te sturen, op te hangen in de kantine, teams te informeren, etcetera . Momenteel is deze lijst zowel op te vragen op www.knvb.nl als via Sportlink Club. Het wedstrijdprogramma, uitslagen en standen verhuizen snel naar Voetbal.nl. De standenlijst gaat echter niet mee in deze verhuizing. Deze lijst kan dan alleen nog worden opgevraagd in Sportlink Club. Dat is het officiële kanaal voor verenigingen met alle informatie over wedstrijdprogramma’s, tuchtzaken en overschrijvingen.

Wat gebeurt er met KNVB.nl?

Zodra de gehele verhuizing achter de rug is, zal later www.knvb.nl de plek worden voor informatie over de KNVB-organisatie. Hiermee wordt het de KNVB-corporate website. Op deze site staan de missie, visie, contact, beleids- en perszaken van de KNVB. Niet te vergeten, ook het nieuws van de zes districten, alsmede algemene berichten die in het verleden in de ‘Officiële Mededelingen’ werden geplaatst, blijven op deze manier via de districtenpagina’s gewoon via www.knvb.nl toegankelijk. Overigens, ook op Voetbal.nl komen verwijzingen naar deze districtsinformatie.

Wat betekent deze verhuizing voor het invoeren van mijn uitslagen en afgelastingen?

Niets. U kunt, net als in het verleden, op KNVB.nl via menu Clubs en competitie, Clubservices uw uitslagen en eventuele afgelastingen invoeren. Dit blijft dus ongewijzigd. Zodra u een uitslag of een afgelasting invoert, verschijnt deze ook op Voetbal.nl. Voordelen van het digitaal invoeren van uw uitslagen en eventuele afgelastingen zijn de snel, volledig bijgewerkte standen als alle verenigingen snel hun uitslagen invoeren, alsmede en snellere informatievoorziening over afgelastingen. Dit laatste scheelt u weer in het beantwoorden van telefoontjes.