Zevenklapper Kloetinge staat net in top tien

Met een hamerslag van 7-0 tegen Virtus schaarde Kloetinge zich onder de laatste zestien ploegen in de districtsbeker. De zevenklapper was de grootste bekerzege van Kloetinge op een club van buiten de provincie, maar inclusief de ‘Zeeuwse’ bekerduels staat de zege nog maar net in de top tien.

De grootste overwinning staat inmiddels al dertien jaar op 0-13 tegen Robur. In de poulefase moest de Goese club er flink aan geloven. Jeffrey van de Velde was de ergste beul met maar liefst zes doelpunten. Ronald Zuijdwegt maakte er drie. Twee seizoenen later maakte Kloetinge er ook dertien tegen Luctor’88: het werd 13-1. Erik de Groene redde de eer van Luctor’88 uit een strafschop. Een seizoen later speelde hij in het shirt van Kloetinge.

Bij vijf scores in de top tien schoot Kloetinge zichzelf naar de dubbele cijfers. De 7-0 van dinsdag tegen Virtus steekt nog maar schril af tegen die andere topscores. Het is zelfs niet de grootste bekerscore van de club in de vierde ronde. Het is wél de eerste 7-0-zege van Kloetinge in de districtsbeker.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/