Voetbalclubs storten zich op alternatieve training

Voetbalclubs storten zich op alternatieve trainingen

Van een paardenbak tot spinning

ZIERIKZEE – In het nieuwe jaar hebben de meeste voetbalclubs op Schouwen-Duiveland niet altijd gebruik kunnen maken van hun trainingsvelden. Nattigheid in vele vormen maakte het onmogelijk zich op een fatsoenlijke manier voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Maar er moet wel iets gedaan worden om de conditie op peil te houden en wat balgevoel te houden. Want dit weekeinde wordt de competitie, ijs en weder dienende, hervat. Een kleine inventarisatie van alternatieve trainingen waarbij Brouwershaven wel een hele ludieke locatie uit de hoge hoed toverde.

Doelman Melvin van Ast polste zijn schoonouders die een manege, de Nederveenhoeve tussen Serooskerke en Kerkwerve, hebben. Of Brouwershaven de binnenbak als ‘trainingsveld’ mochten gebruiken. Zodoende trainde de ploeg van afgelopen zaterdag en dinsdag in een paardenbak. ,,Het was een prachtig alternatief. Het is lekker binnen en je kunt wat doen”, aldus Brouwershaven-trainer Ed van Lent. ,,We hadden al gebeld met Onderdak en sportcentrum Westerschouwen, maar alles zat vol.” Voor de oefenmeester is het unieke situatie. ,,Ik train nu ruim dertig jaar maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ik zo lang niet buiten kon trainen. Je moet ook niet ten koste van alles willen trainen. Het geeft ergernis en je schiet er niets mee. Als je partijtje wil doen, moet het wel toelaatbaar zijn. Loopoefeningen zie ik niet zo zitten; we zijn toch geen atletiekvereniging.” Van Lent is evenmin bang dat de conditie van de spelers achteruitholt. ,,Het enige wat we niet kunnen doen, is wedstrijdgericht trainen.”

Van andere eilandelijke voetbalverenigingen werd de afgelopen weken ook enige creativiteit verwacht. ZSC’62 en SKNWK zochten het strand op. Verder was de Nieuwerkerkse derdeklasser ook actief op de spinningfiets bij Sportworxs. Zondagploeg Zierikzee deed een andere sportschool in Zierikzee, Take Care, aan en onderhield zich verder met fitness, hardlopen en zaalvoetbal. DFS laste een hardlooptraining in en huurde sportcentrum Westerschouwen voor een zaaltraining af. Dat laatste gold ook voor WIK’57 dat in de niet al te grote plaatselijke gymzaal een training afwerkte en net als Zierikzee en SKNWK op de spinningfiets stapte. Duiveland vertoefde onlangs een weekje in het Spaanse Almunecar. Dat was een gepland oefentripje en had niets met het slechte weer in Nederland te maken.


Wilco de Valk (in gele trui) met andere voetballers van SKNWK tijdens een strandtraining.