,,Bij verlies heb je ineens 30 of 40 trainers”

,,Bij verlies heb je ineens dertig of veertig trainers”

,,Soms zie je bestuurders tot hun 75e jaar zitten. Dat kan niet goed zijn. Ik merk ook dat er een generatiekloof ontstaat. Onze kinderen zijn nu rond de dertig en op een gegeven moment krijg je wat minder binding met zeventien- à achttienjarigen. Ik ben er de eerste jaren heel veel mee bezig geweest, maar de laatste jaren gaat het wat meer op routine. Dan moet je uitkijken dat je niet gaat verslappen.”
Aan het woord is Wim van de Zande, tot vrijdag voorzitter van SKNWK. Op de algemene ledenvergadering van de Nieuwerkerkse voetbalvereniging draagt hij 26 februari de hamer over aan Dirk van der Sleen. Na het verstrijken van zijn tweede termijn heeft de nu 58-jarige Van de Zande al aangegeven nog een periode van drie jaar vol te maken.

De club was dus zeer bijtijds op de hoogte. ,,Ze wisten het vroeg genoeg en negen jaar is lang genoeg. Niettemin is SKNWK makkelijk aan de opvolger van Van de Zande gekomen. ,,Ik heb er niet lang voor hoeven lopen”, aldus de inwoner van Brouwerhaven. En dat stemt hem, in een tijd waar het soms lastig vrijwilligers te vinden is, tot tevredenheid. ,,Ik zie in hem een hele goede opvolger voor SKNWK.”

In WereldRegio van vrijdag is het hele interview met de vertrekkende voorzitter te lezen.