Zelfvertrouwen is het toverwoord bij SKNWK

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – SKNWK-aanvoerder Wilco de Valk kijkt vol spanning uit naar de voetbalmaand maart, waarin zijn ploeg een aantal cruciale duels afwerkt in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. ,,Wij moeten punten gaan pakken. Alles draait om zelfvertrouwen”, laat hij weten.

De ploeg uit Nieuwerkerk heeft een roerige periode achter de rug, waarin vervroegd afscheid genomen werd van trainer Gerjo Prins. Het hoofdstuk Prins is afgesloten en onder interim-trainer Jan Heikamp, die sinds twee weken de trainingen leidt, wordt er bij SKNWK weer vooruit gekeken.

Vorige week, tegen De Noormannen, droeg Jan Tierie in samenspraak met De Valk de verantwoording rondom het eerste. Geen ideale situatie voor SKNWK én De Valk. ,,Het is een noodoplossing. Als aanvoerder heb je toch al een taak als leider, maar de ‘zaterdagse verantwoordelijkheid’ is nu veranderd. Gelukkig kan Jan het praatje vooraf houden. Het is een tijdelijke situatie en ik ben al heel blij dat we al snel een nieuwe trainer gevonden hebben.”


Wilco de Valk: ,,Wij moeten punten gaan pakken.” foto Dirk-Jan Gjeltema

Voor de thuiswedstrijden is ook Martijn Neele, SKNWK’s tweede trainer, inzetbaar als coach. De Valk: ,,Maar we blijven nog wel op zoek naar een nieuwe kandidaat.” De Valk kijkt positief terug op Heikamps eerste trainingen. ,,We hebben in elk geval veel plezier gehad. Jan is iemand die alles heel duidelijk uitlegt. Het vertrouwen binnen de ploeg was erg gedaald, maar dat is weer aan het terugkomen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Nieuwdorp hebben we al veel strijd geleverd. Tegen VCK hebben we tot de rode kaart van Robbert Padmos goed gespeeld. Daarna ging het fout. We wonnen van Colijn. Tegen De Noormannen verloren we met 2-1, maar ik had niet het gevoel dat we tegen de kampioen speelden. Zij hadden ook niet het gevoel dat ze tegen een degradant speelden. Voor ons was het belangrijk dat we niet met 5-0 verloren. We wisten ze het toch moeilijk te maken. En Wesley Goud heeft weer gescoord. Dat is ook goed voor zijn zelfvertrouwen.”

In maart treft SKNWK thuis Kruiningen en speelt het daarna uit bij Kapelle en AZVV, maar eerst komt zaterdag Yerseke op bezoek. Uit verloor SKNWK kansloos met 2-0. ,,Dat was op alle fronten een slappe hap. Voorin konden we geen potten breken, achterin gaven we alles weg en op het middenveld kwamen we te kort. We zijn daar op strijd afgetroefd. Dat konden wij niet op de mat leggen.”

Voor De Valk en SKNWK is het zaak om in de resterende zeven competitieduels wél de mouwen op te stropen en te stijgen op de ranglijst. SKNWK staat nu elfde, en aan het eind van het seizoen is dat door de versterkte promotieregeling een ‘veilige’ plaats. De Valk: ,,Wij mikken niet op de elfde plaats, maar we zijn zelf ook wel benieuwd hoe alles uit gaat pakken.”