SKNWK boekt belangrijke winst op Yerseke

SKNWK heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie naar de vierde klasse. Op eigen veld werd een knappe 5-2 overwinning geboekt op Yerseke, dat vooraf de vijfde plaats in de derde klasse A bezette.

Carlo van der Maas bracht zijn ploeg met twee treffers naar een 2-0 voorsprong. De overige treffers van SKNWK kwamen op naam van Wilco de Valk (2x) en Oleg Bodarenko.

Door de zege heeft SKNWK weer wat lucht. De club uit Nieuwerkerk droeg de elfde plaats over aan Spui en staat nu zelf tiende. De voorsprong op hekkensluiter Kruiningen bedraagt nu vijf punten. Wel speelde SKNWK een wedstrijd meer dan Kruiningen en twee meer dan Spui.

Aan het eind van het seizoen degradeert alleen de nummer twaalf naar de vierde klasse. Ook zal er geen nacompetitie om lijfsbehoud gespeeld hoeven worden.

Volgende week volgt een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse. SKNWK ontvangt dan op eigen veld Kruiningen, dat eerder dit seizoen op eigen veld met 3-0 de sterkste was.